in ,

Pošteni Bosanac Muhamed Spahić pronašao novac, sve je prijavio policiji, a odmah mu se javio i vlasnik!

Punih 35 godina Muhamed Spahić svoju skromnu mjesečnu plaću zarađuje kao radnik Javnog komunalnog preduzeća “6. mart” u Goraždu

Nikad ne bih sebi uzeo bilo šta što nije moje, kaže Spahić

Punih 35 godina Muhamed Spahić svoju skromnu mjesečnu plaću zarađuje kao radnik Javnog komunalnog preduzeća “6. mart” u Goraždu, svakog dana svoj grad nastojeći održavati čistim. Prije nekoliko dana na ulici je ugledao nešto što nije trebalo završiti na deponiji smeća.

– Bilo je to kod Privredne banke. Išao sam u Koloniju i vratio se odozgo kad vidim kovertu na cesti. Uzmem, prebrojim, 500 maraka. Policija prođe, kad druga patrola i ja ih zaustavim. Otišli su u Privrednu banku da provjere. Kasnije se javio vlasnik, poznajemo se, svi su mi zahvalili i kažu da je ovo danas rijetko da se desi – kazao je Spahić.

Nije ovo prvi put da ovaj vrijedni i pošteni čovjek pokazuje da vjeruje samo u ono što svojim trudom zaradi. Prije nekoliko godina pronašao je i novčanik s dokumentima i manjim iznosom novca i vratio ga vlasniku, koji ga je bio zaboravio na krovu automobila.

– Nikad ne bih uzeo bilo šta što nije moje. Tako sam odgojen – istakao je Spahić za Avaz.

Brutalan komentar Svetlane Cenić: Zbog Milorada Dodika će od RS-a ostati samo tabla, onima koji govore o ratu zabraniti rad

Borci jasno poručili: “Granice BiH ostaju onakve kakve su bile vijekovima!”