Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović visokom predstavniku bez dlake na jeziku poručio: “Ne amnestirajte Čavarin nerad obraćajući se meni”

Nakon što je objavljeno pismo visokog predstavnika Christiana Schmidta upućenog predsjedniku i potpredsjednicima FBiH u kojem poziva da se imenuju sudije Ustavnog suda FBiH, pismo je komentirao potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

“Obraćanje Visokog predstavnika, kojim u isti koš stavlja predsjednika FBiH i potpredsjednike je neshvatljiv i nedobronamjeran potez.

Napominjem da su oba potpredsjednika FBiH, dostavili svoje prijedloge za imenovanje sudija, ali je činjenica da je Čavara svjesno i s namjerom blokade cijele Federacije, stopirao imenovanje sudija, što je prepoznala i administracija SAD-a”, kazao je Dunović za Klix.ba.

Istakao je da je jednako kao i Schmidt, razočaran neimenovanjem sudija, ali da smatra da nije ni najmanje odgovoran za nerad Čavare.

“Naprotiv, o ovoj temi sam više puta i javno govorio.

Molim visokog predstavnika, da nerad gospodina Čavare ne amnestira obraćajući se meni.

To smatram prebacivanjem odgovornosti na one koji su u ovoj situaciji savjesno radili svoj posao i skretali pažnju na posljedice neimenovanja sudija”, poručio je Schmidtu potpredsjednik FBiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.