Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak: Imamo informaciju da je Milorad Dodik spreman da Apelaciono vijeće bude u Istočnom Sarajevu

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak obratio se medijima u Banjoj Luci i poručio da imaju informaciju da je SNSD spreman da popusti i da sjedište Apelacionog vijeća bude u Sarajevu. Crnadak je kazao da je apsurd činjenica koju je dala predsjednica Ustavnog suda da je Milorad Dodik prije mjesec dana podnio apelaciju ovom sudu, iako je Narodna skupština RS donijela oduku da neće provoditi odluke suda.

“Pitanje i zašto nema zakona o nepokretnoj imovini, 26. septembra čuli smo vijest da SNSD povlači iz hitne procedure ovaj zakon i da će vratit na sljedećoj redovnoj sjednici. Zakona o nepokretnoj imovini RS nema, ali ono čega ima je da ta imovina nestaje.

Ne raskućava nas OHR, ne prodaje zemlju Američka ambasada nego SNSD. Dok pričamo dešava se otimačina nepokretne imovine RS, na Jahorini preko 50 dunuma zemlje Vlada RS dodjeljuje funkcioneru SNSD-a”, kazao je Crnadak.

Rekao je da u posljednje vrijeme ono što se vidi je da međunarodni položaj Republike Srpske izgleda loše i da je RS u najvećoj međunarodnih izolaciji, a rukovodstvo RS-a možda i u najgoroj izolaciji od kada postoji RS.

“Naravno da niko nema ništa protiv posjeta Rusiji i Bjelorusiji, ali se postavlja pitanja zašto delegacije RS se nisu razmilile po Evropi da lobiraju za naše interese i nastavak evropskog puta”, kazao je Crnadak.

Naveo je da djeca funkcionera studiraju u NATO i EU zemljama, da tamo idu na shoping, skijanje, ljetovanje, a onda se pravi cirkus kad se vrate i da je politika RS bila da ide ka EU, a sa drugim da drži dobre odnose.

Postavio je pitanje zašto se Dodik nije sastao sa predsjednikom Crne Gore i zašto je SNSD prije odlaska izvrijeđao premijera Crne Gore.

O sastanku u Mostaru kazao je da svaki novi sastanak vladajuće koalicije novi dan podjela, političkog ekstremizma i problema.

“Dobili smo informaciju iz Sarajeva da je SNSD spreman da popusti i da sjedište Apelacionog vijeća bude u Istočnom Sarajevu”, kazao je Crnadak.

Rekao je da bez izmjena Izbornog zakona i poštenih izbora svaka druga reforma gubi smisao.

“Odgovornost je na strankama da donesu taj zakon, krivica je na njima ako toga ne bude, a zakon bude nametnut.

Pozivamo da usvoje zakon sa tehničkim izmjenama i omoguće poštene izbore jer to ovaj narod zaslužuje”, kazao je Crnadak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.