Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak tvrdi: “Milorad Dodik je tolika kukavica da nije imao hrabrosti potpisati zahtjev za vanrednu sjednicu NSRS-a”

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak poručio je da je Milorad Dodik tolika kukavica da nije imao hrabrosti da potpiše zahtjev za vandrednu sjednicu NSRS-a, nego je natjerao grupu zastupnika da skupi potpise i sazove sjednicu.

“Iako je Milorad Dodik prethodnih dana sazivao sastanke, najavljivao posebnu sjednicu NSRS na kojoj će se donijeti odluke o izvođenju policije na međuentitetsku granicu, o ukidanju nadležnosti Suda BiH na teritoriji RS-a,

o realizaciji budžeta kako bi se obezbjedio novac za vojsku i druge ratohuškačke odluke, preko noći je postao manji od makovog zrna, pa se ništa od toga sutra neće naći na dnevnom redu Narodne skupštine”, poručio je Crnadak.

Crnadak kaže da je Dodik čak tolika kukavica da nije imao hrabrosti da potpiše zahtjev za vandrednu sjednicu, nego je natjerao grupu zastupnika, na čelu sa Igorom Žuniće, da skupi potpise i sazove sjednicu.

“To je novo poniženje za Žunića, nakon što ga je Dodik natjerao da ponavlja u javnosti da rukovodstvo RS-a nije znalo da će Zoran Milanović odlikovati zločinačke 103. brigadu HVO-a, iako je Dodik bio lično obaviješten i iako je znao da su Žunićevi najbliži članovi porodice bili u logorima 103. brigade”, rekao je Crnadak.

On ističe da je Klub zastupnika PDP-a spreman za sutrašnju sjednicu, jer su teme o učešću predstavnika RS-a u radu državnih institucija.

“PDP će sutra potvrditi svoje patriotsko opredjeljenje za RS, kao i svoje protivljenje SNSD-ovom patriotizmu, prema kojem su tri prsta u zraku, a svih deset u tenderima i budžetu”, naglasio je.

Podsjećamo, na Kolegijumu Narodne skupštine RS-a je odlučeno da će sutra u 12.00 sati biti održana posebna sjednica,

a na dnevnom redu će biti dvije tačke, obje o zaključcima iz 2020. godine.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić rekao je da će se na dnevnom redu naći dvije tačke:

Informacija o zaključcima NSRS od 17. februara 2020. godine, u okviru koje će biti razmatran zaključak o pozivu srpskom sudiji Ustavnog suda BiH da podnese ostavku i

Informacija o zaključku NSRS usvojene u 10. decembra 2020. godine, koje se tiču povlačenja saglasnosti o ranije prenesenim nadležnostima Oružanim snagama BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH s tim da bi trebalo biti ukinuto vremensko ograničenje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.