Potpuna konfuzija među vozačima, obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17, velike zamjerke zbog signalizacije

Obustavljen je saobraćaj na magistrali od Mostara prema Čapljini, odnosno Počitelju u 9:25 sati zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste magistralnog puta M-17 na čvoru Počitelj Koridora 5C kao i priključka na ovu saobraćajnicu.

To je izazvalo konfuziju među vozačima u svega nekoliko minuta, iako je saobraćaj na ovoj hercegovačkoj magistrali obustavljen nakon trodnevnog prolongiranja.

Mnogi vozači na samom mjestu blokade kažu za Klix kako nisu bili upoznati sa obustavama saobraćaja.

Zamjeraju što nema policije ni jasne signalizacije na Buni i u Čapljini, odnosno na oba pravca gdje se vrše blokade.

Podsjetimo da je prva najava obustave saobraćaja izazvala bunt mještana Počitelja koji su iskazali nezadovoljstvo jer će biti izolovani za vrijeme obustava i trpjeti ogromne gubitke.

Međutim dogovor je postignut i potpune obustave saobraćaja zbog zemljanih radova na “kritičnom” potezu pristupne ceste odvijat će se do 12. jula i to u periodu od 9 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Nakon tog perioda će saobraćaj na M-17 biti reguliran uz naizmjenično propuštanje vozila jednom prometnom trakom uz reguliranje prometa semaforima do završetka radova na izgradnji priključka na samoj M-17.

Za obustave saobraćaja na ovoj prometnoj magistrali je preduzeću Autoceste suglasnost dalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, sudionici u saobraćaju mogu koristiti alternativne pravce: – M-6: dionica 003 Tasovčići – Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna – Masline. M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.

M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17.

U periodu izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča se korištenje alternativnih pravaca M17-Buna-Domanovići-Čapljina i M17 – Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.