Potpuna obustava saobraćaja kod Maglaja: “Molimo građane i vozače motornih vozila da imaju strpljenja i poštuju upute”

Obavještavamo sva pravna i fizička lica sa područja općine Maglaj da će se u skladu sa potrebama izvođenja radova na sanaciji i rekonstrukciji ulice Srebreničkih žrtava rata- južni kružni tok (južni izlaz iz Maglaja u neposrednoj blizini Natron-Hayata) u potpunosti obustaviti saobraćaj za pješake i motorna vozila u oba smjera.

Obustava saobraćaja počinje od 25.04.2022.godine (ponedjeljak) od 7,00 sati i trajat će do završetka radova.

Uredno će biti postavljena saobraćajna signalizacija, tako da se kompletan saobraćaj preusmjerava na sjeverni ulaz u Maglaj, a bit će uspostavljena privremena saobraćajna komunikacija za Natron-Hayat preko parkinga za rijeku Bosnu.

Molimo građane i vozače motornih vozila da imaju strpljenja i poštuju upute koje će biti date od uposlenih iz firme “Hajdić” i PS Maglaj, te da imaju razumijevanje za novi režim saobraćaja dok traju radovi, saopšteno je iz Općine.

Izvještaj BIHAMK-a

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničniim prelazima: Gradina, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je povremeno pojačan, a zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji entiteta RS do 25.04. do 24 sata, a na području entiteta Federacija Bosne i Hercegovine na dan praznika 24.04. (nedjelja) od 00 do 24 sata.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.