Potpuno nevjerovatna situacija u BiH: “Zlatnog ljiljana” iz kandži medvjeda spasio brat!

Crna hronika Posljednje Vijesti

Sulejman Huseinbegović zvani Sule (53), dobitnik najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, samo pukom srećom preživio je napad krvoločnog medvjeda.

Policijskoj stanici Konjic, naime, u nedjelju je prijavljeno da je u selu Repovci na lokalitetu Tekinje kod Konjica medvjed napao čobana i nanio mu teške povrede.

Prevezen na KCUS

Prva pomoć ukazana mu je u Urgentnom centru Opće bolnice Konjic, gdje su mu ljekari konstatirali prijelom obje ruke te više ugriza i razderotina. Zbog ozbiljnosti povreda prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Prema prvim informacijama, život mu je spasio brat Edin Huseinbegović. Njegov imenjak i rođak Edin Huseinbegović za „Avaz“ je ispričao da je zadobio strahovite povrede.

– Ruke su mu polomljene, ima oštećeno lice, povrede grudi, ali je van životne opasnosti. Uspavan je, jer je imao dugu operaciju. To su informacije koje ja imam – rekao je Edin.

Supruga Elvira kazala nam je da nema mnogo informacija.

– On je na Odjelu intenzivne njege. Sinoć (preksinoć, op. a.) je operacija urađena. Bila je duža, malo teža operacija. Treba da mu rade glavni CT – kazala je Elvira.

Prema njenim riječima, nema mnogo informacija o samom događaju, budući da s djecom živi u Hadžićima.

Veliko stado

– Moj muž s bratom čuva ovce, stoku drže popola. Imaju veliko stado ovaca, više zaista ne znam ništa – kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da je zbog svega veoma uznemirena.

-Čula sam se s tim ljekarima. Kazali su da je moj čovjek čvrst kao stijena. I jeste. Čovjek je jak, stotinu kilograma je u njemu. On kao da je trenirao negdje, a čoban je – priča nam Elvira.

Samo da bude dobro

– On je ”zlatni ljiljan” u penziji, a ovce čuva sa svojim bratom. Ako Bog da, samo da mi bude dobro – kazala nam je kroz suze Elvira.

Leave your vote