Potresne poruke na protestima u Sarajevu: “Ja sam prije 25 godina se vratio iz Švicarske i mislio da će mi ovdje biti bolje. Toliko godina već trpim ovu nepravdu i krađu”

“Stop stranačkim interesima, naprijed narodnim interesima”; “Vitalni ineres je interes naroda, a ne ideologije i pojedinca”; “Od čega da obezbjedim osnovne potrebe svom novorođenčetu”, poručuju i pitaju se okupljeni na skupu građana koji je počeo na sarajevskoj Skenderiji.

U više gradova Bosne i Hercegovine za danas su najavljeni protesti zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, goriva i raznih usluga. U Sarajevu je počelo okupljanje građana na platou Skenderija, a neki od njih su podijelili svoje razloge za prisustvo sa ekipom N1.

“Tu sam da ovu bijedu sačuva neko, da nas pogleda neko, stvarno je došao vrhunac – više nemamo mira”, poručuje Sarajlija.

Tu su i studenti iz drugih gradova koji su u poseban plan istakli poteškoće s kojima se susreću u Sarajevu.

“Što se tiče cijena namirnica – postaje nepodnošljivo, a pogotovo za studente koji u Sarajevo dolaze iz drugih gradova i plaćaju stan. Ja dolazim iz Kladnja, gdje je standard dosta niži i sa tamošnjim platama mi moramo ovdje da živimo”, navodi za N1 studentica prisutna na protestima.

Bilo je i posebno ogorčenih građana koji su se nakon rata odlučili vratiti u domovinu i već skoro tri decenije trpe isto stanje.

“Ja sam prije 25 godina se vratio iz Švicarske i mislio da će mi ovdje biti bolje. Toliko godina već trpim ovu nepravdu i krađu. Ne mogu da shvatim da mogu postojati takvi ljudi koji svom narodu ovo rade. Gori su od onih koji su pucali, ovi nas ubijaju glađu”, izjavio je Sarajlija.

Protesti su zakazani i u Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću, Goraždu, Travniku, Bijeljini, Prijedoru, Doboju i mnogim drugim gradovima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.