Potresne vijesti iz Amerike: Teksaški masakr 18-godišnjaka…

Devetnaestero djece i dvoje odraslih poginulo je u pucnjavi u osnovnoj školi u južnom Teksasu nakon što je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru i napravio masakr.

Ramosa su ubili pripadnici policije, potvrdili su američki zvaničnici. Tinejdžer je, prema prvim informacijama, prije masakra u školi ranio svoju baku.

Za sada nije poznat motiv njegovog krvavog čina.

Istražitelji su otkrili da je osumnjičeni bio naoružan pištoljem i poluautomatskom puškom AR-15 te da je imao mnogo municije i nosio je pancir.

Šef policije Uvalde Pete Arredondo rekao je da je pucnjava počela u utorak u 11:32 po lokalnom vremenu i da istražitelji vjeruju da 18-godišnjak nije imao pomogače.

Guverner Teksasa Greg Abbott rekao je da je napadač, kojeg je nazvao Salvador Ramos, napustio vozilo prije nego što je ušao u školu gdje je počeo ubijati nedužne.

Jedna od ubijenih odraslih osoba bila je učiteljica, koja se u američkim medijima naziva Eva Mireles. Na njenoj stranici na web stranici školskog okruga pisalo je da ima kćer na koledžu i da voli trčanje i planinarenje.

Oko 500 učenika je upisano u pretežno latinoameričku školu oko 135 km zapadno od San Antonija. Osnovna škola Robb podučava učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda, starosti od sedam do 10 godina.

Agencija Associated Press javlja da je službenik američke granične patrole koji je bio u blizini kada je pucnjava počela uletio u školu i pucao i ubio napadača koji se nalazio iza barikade.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.