Potvrdio glasnogovornik Seid Masnica: Suspendovana glavna urednica informativnog programa BHT1 Jelena Radojević-Kapor

Glavna urednica informativnog programa BHT1 Jelena Radojević-Kapor je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak zbog povrede radnih obaveza.

Radojević-Kapor suspendovana je sa ove pozicije te je kao vršilac dužnosti na ovu poziciju postavljen Dejan Petrović, potvrđeno je za N1.

Ovu informaciju je i za Klix.ba potvrdio glasnogovornik BHRT-a Seid Masnica.

“Disciplinski postupak je u toku i ne možemo iznositi detalje vezano za taj postupak. Mogu potvrditi da je kolegica, glavna urednica informativnog programa BHT1 Jelena Radojević-Kapor, suspendovana s radnog mjesta zbog provođenja disciplinskog postupka, a zbog povrede radnih obaveza”, kazao je.

Radojević-Kapor je do okončanja postupka udaljena s radnog mjesta i do končanja ovog procesa će dobijati 70 posto od svoje plate.

U narednim danima će biti formirana komisija za utvrđivanje navoda o povredi radnih obaveza, a postupak traje već od danas.

Odluku o suspenziji urednice IP-a BHT1 pokrenuo je direktor BHT1 Mario Vrankić.

“Sinhroni napadi na srpske kadrove na BHRT-u koji se nažalost odvijaju uz prećutnu saglasnost članova Upravnog odbora BHRT-a iz Republike Srpske koje je imenovao SNSD, se očigledno nastavljaju.

Suspenzija Jelene Radojević-Kapor je jedan u nizu incidenata u ovom javnom servisu.

Podsjećam da i pravna služba BHRT trenutno radi bez rukovodioca, odnosno pomoćnika generalnog direktora BHRT za pravne poslove i ljudske resurse što je bila jedna od rijetkih srpskih pozicija na BHRT-u“, kazao je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.