Poznati bh. glumac Senad Bašić zabrinuo fanove zbog zdravstvenih problema: “Žao mi je što nisam fizički prisutan sa vama da zajedno proslavimo nagrađene i kraj festivala”

Bosanskohercegovački glumac Senad Bašić nije došao po svoju nagradu na Mostar Film Festival koji se održao ove sedmice. On je na festivalu dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu “Bosanski lonac” te se tim povodom oglasio i zahvalio svima.

“Zahvaljujem se Mostar Film Festivalu i ovogodišnjem žiriju što su meni dodijelili nagradu za ulogu u filmu ‘Bosanski lonac’ u režiji Pave Marinkovića.

Žao mi je što nisam fizički prisutan sa vama da zajedno proslavimo nagrađene i kraj festivala, ali se nadam da ćemo zato imati još prilika.

Sve vas voli Senad Bašić”, rekao je.

Nedavno je javnosti otkrio da je tokom snimanja ovog filma bio ozbiljno bolestan te da je proveo 21 dan u bolnici.

“Završio sam na Rebru gdje sam proveo 21 dan. Nisu mi nikako mogli sniziti temperaturu, a nama su u tom trenutku ostala još samo četiri dana snimanja. U zadnji tren mi je jedan liječnik promijenio svu terapiju i temperatura je pala”, ispričao je za Gloriju.

Prije problema s upalom pluća, glumac je posjetio ljekara zbog promuklosti.

Napravljena mu je bronhoskopija, jer su ljekari željeli otkloniti mogućnost raka pluća, i tada su mu na lijevoj glasnici otkrili leukoplakiju, takozvanu leziju usne šupljine, pa su mu savjetovali da napravi lasersku operaciju.

Glasnica mu je triput operirana, posljednji put 2019. godine, a Senad je otkrio i da se zbog gubitka glasa pribojavao da će se morati povući iz glume.

“Ispočetka mi je bilo jako teško jer glas nam je osnovno sredstvo za rad.

Gubitak glasa me podsjetio na Bona Voxa koji je onomad pred punim Koševom izgubio glas. A i kada vidim kako je Al Pacino izgubio svoj glas, tješim se, baš kao i veliki Laurence Olivier. Morao sam izbaciti alkohol, ali od cigareta još nisam odustao.

To mi je zadnji porok”, kazao je, prenosi Dnevnik.hr.

Inače, Senad Bašić u regiji je najprepoznatljiviji po ulozi Faruka Fazlinovića u kultnoj humorističkoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.