Poznati hrvatski glumac Goran Navojec dao vrlo zanimljivu izjavu u vezi glavnog grada Bosne i Hercegovine: “Ja ustvari imam osjećaj da nikad i ne odem iz Sarajeva”

Na Sarajevo film festivalu, u okviru Open Air programa međunarodnu premijeru doživio je novi hrvatski triler “Smrt djevojčice sa žigicama”. U pitanju je ekranizacija prvog romana i prvog bestselera Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dvije decenije rado privlači čitatelje iz cijelog regiona, a jednu od glavnih uloga utjelovljuje Goran Navojec, jedan od najvećih hrvatskih glumaca današnjice.

Pitali su ga nakon sinoćnje premijere kakav je osjeća ponovno biti u Sarajevu.

“Ja ustvari imam osjećaj da nikad i ne odem iz Sarajeva, bez obzira koliko vremena prođe dok se ne vratim budući da sam stvarno tu puno radio i živio, tako da nemam taj osjećaj ponovnog dolaska.

Rekao bih da je to sve u stvari jedan kontinuirani boravak prekinut s nekim odusustvima. Svaki put je u Sarajevu lijepo, ovaj put što bi rekao Bono, samo na jednu noć sam došao, ali je zaista prelijepo”, rekao je Navojec.

Tokom razgovora obratio se i gledateljima koji još nisu stigli pogledati film “Smrt djevojčice za žigicama”.

“To je jedan zanimljiv krimić-triler sa nekim blagim elementima horora.

Neuobičajeno za naše podneblje ustavri, rijetko se radi žanrovski takav film i mislim da je jako zanimljiv i bilo bi mi drago da ga ljudi pogledaju i da onda razgovaramo”, istaknuo je – prenosi Klix.ba.

Navojec je objasnio da je glumački posao takav da je svejedno u kojem žanru radiš, je li to triler, komedija, drama…

“Naš je posao zapravo takav da se bazira na provokaciji emocija u samom sebi, a sad da li su tu u pitanju suze, smijeh, strah, agresija, depresija…

To su sve stvari kojima ti na jednak način pristupaš jer one sve u čovjeku postoje, u nekima više u nekima manje, tako i u našim likovima koje mi tumačimo.

Tako da je glumački posao svugdje na svijetu isti i u svakom žanru je isti.

Otkrio nam je i da obožava gledati krimiće.

“Sad ima dosta tih odličnih serija kriminalističkih.

Sjećamo mi nekad davno bilo kakva Aghata Christie je dobra i sve što je na tom tragu. Iskreno, ja ne znam nikog ko ne voli, ako je to dobro napravljeno onda je to nešto što drži pažnju, zanima te što se dogodilo, ko je kome što, ko je kome koliko kriv i na kraju naravno zanima te koje tu kašu zamutio…

I tako da, ja sam fan takvih filmova”, zaključio je Navojec.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.