Poznati identiteti i detalji nakon zločina u Doboju: Tešnjak ubio Gračanliju, policija otkrila detalje

Ćamil Omerović (28) iz Gračanice je ubijen u srijedu oko 23.07 u Ulici jug Bogdana, dok je Amar Mahmutagić (37) iz Doboj Istoka ranjen, a osumnjičen da je pucao je Semir Imamović (34) iz Tešnja. Na vanrednoj pres konferenciji Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj je izjavio da su prije ubistva vinovnici zajedno sjedili u kafiću “Ceca” u Doboju, međusobno se čašćavali, a rasprava je uslijedila zbog konobarice i završila pucnjavom.

“U tom momentu su bili jedini gosti u tom ugostiteljskom objektu.

Prije samog teškog ubistva došlo je do rasprave i svađe unutar objekta između tih lica, da bi nakon kraće svađe izašli ispred, nastavili sa svađom gdje je u jednom momentu lice I.S. izvadio vatreno oružje koje je imao kod sebe upotrijebio i lišio života jedno lice, a drugo lice ranio”, izjavio je Radinković.

U kafić su oko 18 sati stigli stradali Ćamil i njegov prijatelj Amar, dok je osumnjičeni za ubistvo, Semir Imamović, stigao tri sata kasnije.

“Svađa je nastupila zbog prirode odnosa između zaposlene radnice pomenutog ugostiteljskog objekta i ova tri lica”, naveo je Radinković, te dodao da je još nije poznato šta su konzumirali i u kojim količinama.

Ubijeni mladić je pogođen jednim hicem, kaže načelnik PU Doboj, javljaju Nezavisne, dok je njegov prijatelj ranjen sa tri hica.

“Jedan ga je metak pogodio u predjelu natkoljenice, i dva i predjelu grudi, grudnog koša.

Znači, jedan je prostrel, a drugi zadržalo se zrno u tijelu, međutim on je van životne opasnosti”, kazao je načelnik dobojske policije.

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo.

“Izvršenim provjerama smatramo da je oružje nelegalno, tako da će ići krivično djelo nelegalno posjedovanje oružja”, izjavio je Radinković.

Provjerama sa kolegama u Tešnju, navodi Radinković utvrđeno je da je Imamović ranije osuđivan za tešku krađu, a prije dvadesetak dana je podignuta i optužnica za tešku tjelesnu povredu.

Prilikom upotrebe oružja jedno zrno je završilo na fasadi zgrade.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.