“Pratilo nas je cijelo vrijeme, bio je to baš užasan zvuk” Veoma snažno nevrijeme praćeno ledom pogodilo je dijelove Hrvatske

Snažno nevrijeme pogodilo je Zagorje u Hrvatskoj u utorak poslijepodne. Kako javlja Zagorje.com, pao je  i led.

“Predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske kaže da glavnina tek dolazi”, naveli su.

“Pratilo nas je cijelo vrijeme od Huma na Sutli do Zlatar Bistrice. Prvo je bila kišica sitna, pa odjedanput led koji je padao dobrih pet minuta veličine višanja.

Bio je to baš užasan zvuk”, ispričao je za 24sata čitatelj kojeg je pri povratku s posla u Zagorju uhvatila tuča u utorak oko 14.30.

Nevrijeme i u okolini Požege

Samo nekoliko minuta je trajalo nevrijeme koje se oko 17 sati spustilo nad Kaptolom kod Požege. No, i to je bilo dovoljno da se cijelo mjesto zabijeli kao u pola zime, piše Požega.eu.

“Skoro da nam ralice trebaju, kažu u šali mještani sretni što je ipak sve prošlo bez većih posljedica, barem na objektima.

Grožđe je još uvijek neobrano i vinogradari strahuju da će, nastavi li se ovako, dio grožđa ostati na trsovima, piše Požega.eu.

Najviše glavobolja ovakvo vrijeme s puno kiše, a sada i leda, zadaje poljoprivrednicima.

A prema prognozi DHMZ-a, za utorak je najavljeno oblačno mjestimice uz kišu, lokalno su mogući i jači pljuskovi s grmljavinom, u prvom dijelu dana na Jadranu i u njegovu zaleđu, a potom i u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Izdana su i upozorenja za cijelu Hrvatsku. “Mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom praćeni jakim i olujnim udarima vjetra”, piše DHMZ.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.