Prava katastrofa nakon nevremena u BiH, oglasio se razočarani načelnik: “Sigurno će se šteta mjeriti stotinama hiljada KM”

Samo u jednom domaćinstvu na Sokocu, u selu Brezjak jučerašnje nevrijeme uništilo je 40 duluma silažnog kukuruza i nepokošene livade.

A u u selima Margetići i Tukovi je i do 1500 duluma zasijanog krompira nastradalo potvrđeno je za N1 u oštini Sokolac.

“U selima Vrabci, Margetići, Novo Selo, Tukovi tamo su bili veliku usjevi krompira, radi se o površini od 1200 do 1500 duluma. Sve je stradalo, i voće i povrće”, rekao je za N1 Milovan Bjelica načelnik ove opštine.

Bjelica dodaje da imaju prijave da je jak grad koji je juče padao polupao i krovove na nekoliko kuća, ali da precizne podatke o šteti još uvijek nemaju.

“Napravićemo procjenu, da ne bih sada licitirao, ali sigurno će se šteta mjeriti stotinama hiljada KM”, rekao je Bjelica.

Nesvakidašnje slike juče su se u ovom dijelu mogle vidjeti. Livade na Sokocu bile su potpuno bijele.

A prizor su bilježili i na društvenim mrežama dijelili vozači koji su prolazili preko Romanije. Danas nezadovoljni poljoprivrednici bilježe štete izazvane tim nevremenom.

Mještanin Podromanije Radomir Ponjarac rekao je da je grad u ovom selu prekrio puteve i zabijelio se na imanjima.

“Led je pobio sve što sam zasijao, na površini od pet dunuma kukuruza, dva/tri dunuma krompira, kao i sve ostalo sitno povrće”, istakao je Ponjarac.

U Vatrogasnom odjeljenju na Sokocu su rekli da nije bilo poziva za pomoć, a u Hitnoj pomoći Doma zdravlja da nije bilo prijavljenih lica povrijeđenih tokom nepogode

Podsjetimo i da je jučer snažno nevrijeme praćeno ledom zabilježeno u brojnim bh. gradovima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.