Predivni snimci dolaze iz Neuma: Pogledajte šta su lokalni ribari zabilježili!

Ljeto nam je pred vratima, a s njim stižu i morske radosti. Predivni prizori stižu nam tako danas, 10. maja, iz Neuma. Naime, dva lokalna ribara danas su za vrijeme svojih aktivnosti na moru snimila igru veselih dupina.

Ove predivne uvijek su rado viđene u neumskom akvatoriju, a pojavljuju se u smiraj za vrijeme kada nema velikog broja kupača, pa svu pozornost tako usmjere na sebe.

Posljednji put, zabilježeni su krajem septembra prošle godine na samom koncu ljetne sezone, kao da su željeli napraviti oproštaj od ljeta. Danas su ga pak očito svojom veselom igrom željeli nagovijestiti.

Dupini su česta pojava u Jadranskom moru, a njihova prisutnost često je povezana s čistim i zdravim morskim okolišem.

Ove inteligentne i društvene životinje poznate su po svojoj znatiželji i sklonosti igri, što ih čini omiljenim među lokalnim stanovništvom i turistima.

U Jadranskom moru najčešće se mogu vidjeti vrste kao što su dobri dupin (Tursiops truncatus) i prugasti dupin (Stenella coeruleoalba), piše Hercegovina.info.

Pogledajte snimak.

@hercegovinainfo Originalno objavio: lignjolov neum #neum #hercegovina #dupini #dolphin #dolphins #wholesome #more #fyp #balkan ♬ som original – MESTRE DO SOM

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.