Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić vrlo otvoreno progovorila: “Da nema mene, na glasačkom listiću bismo imali dva kandidata SNSD-a”

Izbori za gradonačelnika Banjaluke izgleda da će biti najzanimljivija izborna utakmica ove jeseni u RS. U trku će kandidat PDP-a, aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, njegova doskorašnja stranačka koleginica, odnedavno lider Narodnog fronta Jelena Trivić, SNSD-ov Nikola Šobot. Jedina dama među kandidatima, Jelena Trivić govorila je za N1.

Šta je presudilo da se kandidujete?

“Moj motiv i motiv ljudi koji su me kandidovali, što sam i rekla već, ako sam ja ta koja gleda nešto lično, da li to gleda i 220 članova odbora?

Nas pokreće želja za promjenom, želja da ponudimo kvalitetnu istinsku alternativu drugim kandidatima.

Za nas bi izbor između Stanivukovića i Šobota – tu za nas nema izbora i za mnoge ljude koji u Banjaluci ne žele SNSD, ali i ne žele njihove skutonoše“, kazala je Trivić.

“Da nema mene u ovoj kandidaturi, mi bismo na glasačkom listiću imali dva kandidata SNSD-a. Moja kandidatura je bila inspirisana time”, dodala je.

Još dodaje da je Stanivuković zabio “mač u leđa” odlaskom na miting svojoj partiji.

“Mi smo znali koji pratimo politička dešavanja da će PDP kandidovati Stanivukovića, nama je bilo savršeno jasno da će to PDP uraditi i zato sam i najavljivala svoju kandidaturu“.

“Sve što ja kažem o PDP-u ispada da ja pričam o bivšoj stranci, njih ćete morati pitati jer Stanivuković je odlaskom na miting zabio mač u leđa. Ja nisam više tamo, rekla sam da nema mjesta za dva koncepta.

Pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta. Svima je sada jasno zašto ni ja niti mnogi drugi nisu mogli ostati u PDP-u”.

“Staniuvkovićeve rečenice su identične Dodikovim. Opozicija ne pobjeđuje sama sebe, nego ja treba da pobijedim dva kandidata režima“, ističe Stanivuković.

Radojičić je osnovao novi pokret?

“Nisam još uspjela da shvatim na kojoj je strani političkog spektra. Mislim da nema prostora biti negdje između.

Ako imate ovakvu kriminalizovanu vlast, mislim da tu nema prostora da budete između, nego ili s njima ili protiv njih. Mi smo odlučili da budemo protiv svega, ali smo za saradnju sa svima koji su protiv ovakve vlasti“, dodala je i kazala:

“Nisam zaključila da je Radojičić napravio otklon prema bivšoj stranci. Vidjet ćemo kako će sve to izgledati”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.