Predsjednica RS Željka Cvijanović nije mogla prešutjeti, oglasila se: “Jadna je zemlja u kojoj pozivaju stranca da smijeni Dodika”

Posljednje Vijesti

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je danas da zahtjev člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića za smjenu Milorada Dodika iz Predsjedništva pokazuje njegovu nemoć, ali i države, te ocijenila da je jadna zemlja u kojoj pozivaju stranca da ga smjenjuje.

“Narod je taj ko ima u svojim rukama moć da da mandat nekome da ga predstavlja, a nije to ni visoki predstavnik niti neko iz drugog entiteta”, kaže Cvijanović pa dodaje:

“Što bi oni mijenjali nekoga ko je izabran na teritoriji RS? BiH nije jedinstvena izborna jedinica ni za jedan nivo vlasti niti za ijednu pojedinačnu funkciju”, tvrdi Cvijanović.

“Nama je to dosadilo”, istakla je Cvijanović pa nastavila…

“I imamo izbore koji su mehanizam opomene, a ne visoke predstavnike, a pogotovo nekog Džaferovića ili Komšića koji želi da se smijeni neko ko za, razliku od njih, zna u suštini o svakoj temi kojom se bavi i šta reći i uraditi, a takve kapacitete kod njih nisam primijetila. Zato će oni odgovarati svojim biračima a ne nama”, rekla je Cvijanović.

Leave your vote