Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prvi put na Starom mostu: “Morat ću da se vraćam u privatnu posjetu”

Događaji Posljednje Vijesti

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u sklopu jednodnevne posjete Hercegovini stigla je u Mostar, gdje se sastala s gradonačelnikom Mariom Kordićem, a posjetila je i Stari most.

Njoj u čast danas je izveden skok s mosta, a s novinarkom portala Klix.ba podijelila je prve dojmove.

“Nestvarno, nestvarno. Prelijepo. Prelijep je Mostar i ovo je sve nestvarno. Morat ću da se vraćam u privatnu posjetu”, rekla je Ana Brnabić nakon što je prvi put uživo vidjela skok u Neretvu.

Premijerka Brnabić je u društvu gradonačelnika i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Velibora Milivojevića obišla stari dio grada i Stari most u Mostaru.

Kordić je potom srbijanskoj premijerki uručio suvenir Mostara – Ključ grada.

Prije toga je Brnabić posjetila manastir i Muzej Žitomislić te razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem i direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem.

Iguman Danilo naglasio je kako je posjeta srbijanske premijerke manastiru Žitomislić za njih veoma bitna, jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvijek pomaže Vlada Srbije.

“Ovo je podrška Pravoslavnoj crkvi na prvom mjestu, a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovdje dolaze. Ovaj manastir je mjesto koje je prepoznatljivo kao mjesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru.

Vlada Republike Srbije također ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša Crkva u globalu”, naglasio je iguman Danilo.

Tokom posjete Mostaru premijerka Brnabić će posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvjetnu školu te u 18 sati otvoriti 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru.

Leave your vote