Predsjednički kandidat Denis Bećirović otvoreno poručio: “Umjesto lažnih prebrojavanja i bježanja od životnih pitanja moramo se posvetiti rješavanju saobraćajne deblokade Tuzlanskog kantona”

Denis Bećirović, kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je u sa brojnim građankama i građanima Tuzle.

– Vrijeme je da se posvetimo rješavanju životnih problema građana, a ne da kreiramo novo svađe i podjele u državi.

Umjesto lažnih prebrojavanja i bježanja od životnih pitanja moramo se posvetiti rješavanju saobraćajne deblokade Tuzlanskog kantona.

To podrazumijeva, između ostalog, dovršenje dionice autoputa (Y kraka), dionica Zenica – Zavidovići – Banovići – Tuzla; početak gradnje autoputa Tuzla – Brčko – Orašje i završetak projekta za izgradnju brze ceste Tuzla – Gračanica – Doboj – poručio je Bećirović u Tuzli.

Naveo je da su njegovi prioriteti, s obzirom na nadležnosti Predsjedništva BiH, između ostalih ubrzanje puta Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo NATO-a; provođenje 14. prioritetnih preporuka iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU i dinamiziranje kretanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju (EU);

promjena vanjske politike Bosne i Hercegovine tako da prednost damo stručnim ljudima a ne stranačkim poslušnicima; jačanje sigurnosti i odbrambenih potencijala Bosne i Hercegovine, kreiranje pozitivne slike o našoj državi, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta za privlačenje stranih investicija i ohrabrivanje domaćih investitora da svoj kapital ulažu u potentne sektore industrije, poljoprivrede, energije, turizma itd.;

osnaživanje veza sa našom naučnom, stručnom, poslovnom i sveukupnom dijasporom koja može značajno pomoći boljem statusu Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu i jačanju ekonomije na unutrašnjem planu; podrška aktivnostima koje su usmjerene ka jačanju vladavine prava i efikasnoj borbi protiv korupcije i kriminala; insistiranje na osiguranju pune ravnopravnosti građana i naroda na cijeloj državnoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

– Nažalost, u februaru 2022. u Evropi je ponovo spuštena nova gvozdena zavjesa koja je podijelila svijet na države koje drže do dostojanstva čovjeka i države koje ne poštuju ljudska prava. Riječ je o globalnom tektonskom rascjepu koji će trajati i u decenijama koje su pred nama.

U takvim okolnostima nema neutralnih. Neutralnost je, u suštini, odobravanje agresorske politike Putinovog režima.

Mi nismo neutralni, mi smo na strani slobodnog svijeta i pravedne borbe ukrajinskog naroda – poručio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.