Predsjednički kandidat Vojin Mijatović potvrdio vijesti i apsolutno ne krije koliko je zbog toga sretan: “CIK BiH ovjerio koaliciju Pokret za državu”

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS, objavio je na Facebooku da je CIK BiH ovjerio koaliciju Pokret za državu.

“Projekat koji je krenuo prije više od 8 mjeseci na inicijativu SDP BiH, od danas je i realnost.

Deset političkih stranaka koje su shvatile momenat odbrane države BiH u entitetu RS formirale su zajedničku političku platformu.

Zahvaljujem se svim kolegama iz političkih stranaka članica Pokreta za državu na svom dosadašnjem trudu i na prihvatanju ovakve inicijative.

Sada idemo još jače, a sve naše građane širom svijeta pozivam da se registruju do 19. jula i daju svoj doprinos najdržavotvornijem projektu u ovom trenutku u BiH.

Pokret za državu”, naveo je Mijatović.

Mijatović je gostovao i na Federalnoj televiziji sinoć.

“Još jedan u nizu mitova Milorada Dodika je da su Srbi krivi za sve. Gospodin Dodik je već očito uveliko u svojoj prepoznatljivoj kampanji i naravno on nosi taj barjak sprskog nacionalnog interesa tako da me ne iznenađuje ni ova današnja njegova poruka.

Naravno ne osjećam se krivim, a onaj koji bi trebao da se osjeća krivim je zapravo on i to spram upravo Srba koje tobože štiti sve ove godine”, istakao je u Rezimeu Mijatović.

“Dodik je član Predsjedništva BiH, koliko god se to svima nama ne sviđalo, a većini se ne sviđa. Legalno je izabran na izborima. U Briselu je predstavljao BiH, sad u Sankt Petersburgu predstavlja entitet, ali dobro, to je Milorad i to nije ništa sporno.

Nažalost, imamo situaciju da su Milorad Dodik i Dragan Čović vrlo direktno, više bez skrivanja, igrači Kremlja u BiH i na Balkanu i šteta koju proizvode po državu BiH i sve njene građane je velika.

Mi nažalost živimo u momentu kada imamo agresiju Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu i kada je zapravo došlo do polarizacije čitavog svijeta, a političkim potezima Milorada Dodika i Dragana Čovića nažalost našu zemlju svrstavaju na lošiju stranu realnosti.

VIŠE ČITAJTE OVDJE: Potpredsjednik SDP Vojin Mijatović ovo je otvoreno priznao: “Ono što me iznenađuje je da nemali broj građana iz RS-a pozdravlja našu priču”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.