Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon “reizbora” vrlo oštro progovorio o SDA: Potpišu s nama dokumente pred čitavim svijetom, pa na kraju kažu da mi sve narušavamo

Nakon 14. izbornog sabora HDZ-a prisutnima se obratio Dragan Čović, koji je ponovno izabran za predsjednika ove stranke, poručivši da su danas usvojili strategiju koju će provoditi do 2030 godine.

“Program koji smo danas usvojili i strategiju do 2030. godine plan je da provedemo do kraja, s jednom novom energijom”, poručio je Čović.

On se zahvalio prisutnima te istakao da su u onom vremenskom okviru koji su i planirali okončali izborne procese unutar stranke, koje se tiču predsjednika, zamjenice i strukture same stranke. Uvjeren je da postoji nova energija, novi zamah i da se mogu okrenuti budućnosti.

Kazao je kako je cilj da se potpuno promjeni paradigma odnosa prema vanjskoj politici ka predstavljanju naše zemlje, tj. da nikada ne bude politika jedne osobe, jedne porodice.

“Kada predsjedavajuća ode u Brisel, pa recimo danas u Veliku Britaniju, ona govori u ime BiH, ne iznosi svoje mišljenje, nego usklađena stajališta koja su dogovorena u Vijeću ministara”, naveo je Čović.

Kazao je da će iduće sedmice imati susrete sa predstavnicima Evropske unije i da postoje puno bitnije teme od onih koje se dešavaju u BiH.

Najavio je formiranje vlasti na kantonalnim nivoima do kraja mjeseca, pogotovo u HNK-u.

Čović je objasnio i šta se desilo krahom partnerstva sa Strankom demokratske akcije (SDA).

“Ključni problem je nepovjerenje koje je izgrađeno u posljednje dvije godine.

To je nevjerodostojnost i trenutak kada su predvodnici te politike Izetbegović i njegove kolege kazali da je njihova strategija i taktika bila doći do dogovora svjesno, koristeći to u kampanji, kao prednost da nisu podlegli pritisku HDZ-a, za te dokumente koji su potpisani na očigled cijele javnosti”, poručio je Čović.

Naveo je da ne možete za partnere imati takve ljude.

“Kad potpišete dokumente pred čitavim svijetom, pred stotinama kamera, a na kraju kažete da smo mi to sve narušavali. To je neozbiljno i neodgovorno i ne možete graditi na tome budućnost”, zaključio je Čović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.