Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović se silovito obrušio na susjede iz Sbije: “Mi smo u EU, oni nisu i ako se budu ovako ponašali neće ni biti”

Posljednje Vijesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić tokom posjete Mostaru okarakterisala je jučer nevjerovatnom izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je predsjednik i hrvatskih državljana iz BiH.

Tokom boravka u gradu na Neretvi, Brnabić je novinarima rekla da ona nije premijerka svih Srba niti da ima takve pretenzije, za razliku od Milanovića, koji je ranije dao takvu izjavu.

– Ja sam premijerka Srbije. Postoje ljudi koji su moj pandan u BiH. Ovdje se osjećam kao gost i ovdje sam da obiđem projekte koji su finansirani iz budžeta Srbije. Ja na to tako gledam i nemam nikakve druge pretenzije. I mene čude Milanovićeve izjave – kazala je Brnabić.

Nije se dugo čekalo da joj uzvrati predsjednik Hrvatske, koji je danas učestvovao na svečanoj akademiji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Odgovarajući na pitanja novinara, Milanović je Brnabić poručio da Srbija nije u EU, za razliku od Hrvatske.

– Ne slušam ni njezine izjave ni bilo kojeg junaka doba zlog u Srbiji. Jedina osoba koja govori je predsjednik Srbije, ostalo su njegovi portparoli. S njima nema smisla ulaziti u polemiku. Mi smo u EU, a ne oni. Ako se budu tako ponašali, neće ni biti.

Subotica je bila grad gdje je 1900. živjelo 50.000 Hrvata, Bunjevaca. Zagreb je tada imao oko 70.000 stanovnika. To je bio možda najveći grad gdje žive Hrvati. Sad više nije po broju Hrvata. Možda će netko kazati da su Bunjevci Armenci, ali u principu su Hrvati.

Što bih ja sad trebao, pozvati 10.000 ili 20.000 Hrvata u Suboticu da mašu hrvatskim zastavama na svakog sveca? To nije pristojno.

Pupovac je u nemogućoj situaciji. Neki dan je dobro reagirao kad se oglušio na onu sitnu nasilničku grešku da se razvuku srpske zastave. To je glupo. Opet manipuliraju narodom. Taj narod je otišao iz Hrvatske zahvaljujući Beogradu – poručio je Milanović.

Leave your vote