Predsjednik Real Madrida Florentino Perez otkrio: “Nisam mogao vjerovati kada sam vidio šta je Mbappe tražio od nas, šokiralo me”

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez otkrio je detalje neuspjelog transfera Kyliana Mbappea u Kraljevski klub. Iako se činilo da je sve gotovo, Francuz se predomislio u posljednji čas i potpisao je novi ugovor s PSG-om.

Perez tvrdi da je Mbappe bio pod ogormnim političkim pritiskom da ostane u redovima najboljeg francuskog kluba.

“Mbappeov san je bio igrati za Real i to mi je više puta rekao. Očajnički je htio doći kod nas još u augustu prošle godine.

Nakon toga mi je stalno ponavljao kako želi igrati samo za Real. I onda, 15 dana kasnije, sve se najednom promijenilo. Mislim da je to zbog nezamislivog političkog pritiska pod kojim je bio.

Predsjednik Francuske i gradonačelnik Pariza počeli su ga opsjedati i govoriti mu da ne smije otići iz Pariza i Francuske.

Ja ne mogu niti zamisliti da španski kralj tako nešto radi npr. s igračem Betisa. Osim političkog presinga, svoje je učinio i finansijski, koji je došao iz Katara”, objasnio je Perez.

Prvi čovjek Reala je objasnio da je Mbappe nakon toga za dolazak u Madrid tražio ono što nije nijedan nogometaš u historiji.

“Rekao je da neće učestvovati u aktivnostima za sponzore Reala koji nisu i njegovi privatni sponzori. To me šokiralo, jer nikada niko u povijesti ovog kluba to nije tražio i niti bi to dobio.

Nogomet je kolektivni sport i niko ne može biti ispred ostalih niti će u Realu to biti. Svaka čast Mbappeu, ali on je valjda umislio da je pjevačka ili glumačka zvijezda, a svi oko njega u ovom klubu prateći bend ili statisti.

Međutim, ovo je Real Madrid. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio što traži od nas i rekao sam sebi: Ovo nije onaj moj Mbappe…”.

Perez je na kraju poručio da su Mbappeu ukrali san i da mu je žao zbog toga.

“Uprkos svemu ja ga i dalje volim. Znam da mu nije bilo lako jer je kao mlad čovjek bio pod strašnim pritiskom da ne ode u Real, oteli su mu san.

Žao mi je i zbog njegove majke, koja mi je govorila da je Kylian još otkako je bio mali dječak maštao o igranju za Real. Sad mi kažu da joj je jako neugodno nakon ovog njegovog obrata, da je stid”, zaključio je Perez – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.