Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić žustro odgovorio Draganu Čoviću: “Ko o čemu pred izbore, milioneri o ratu i merhametu”

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić reagovao je na izjave lidera HDZ-a Dragana Čovića o teritorijalnoj reorganizaciji Bosne i Hercegovine.

“Ko o čemu pred izbore, milioneri i profiteri o ratu i merhametu, velikim ideologijama i etničkim entitetima.

Draganu Čoviću treba biti jasno da pojam teritorijalna organizacija ne znači isto što i etnička dominacija.

Da, slažem se da nam treba i teritorijalna reorganizacija, da nemamo stotinu ministara, 13 premijera i 11 zdravstvenih sistema. Treba nam ustroj države koja može služiti građanima, a ne političkim oligarhijama SDA, HDZ i SNSD.

Vidjeli smo kako SDA i HDZ reorganizuju sistem na primjeru MUP-a HNK. Kako lako i jednostavno dogovore podjelu političke kontrole po stranačkoj liniji”, naveo je Nikšić u reakciji na izjave Čovića.

Nikšić dalje u reakciji spominje odlaske hiljade ljudi iz BiH.

“Zanima me, ulaze li u plan teritorijalne reorganizacije i dijelovi Njemačke i Skandinavije gdje su Čović i HDZ valjda “strateški” naselili desetine hiljada Hrvata iz Bosne i Hercegovine? Isto je i sa Bošnjacima, Srbima i svima drugima.

Otišli su u te zemlje gladni i hljeba i kruha, ali siti isprazne priče, odglumljenih predizbornih sukoba i potpuno autentičnog postizbornog čerečenja javnih dobara i resursa, sve uz brz i lagan dogovor HDZ-SDA-SNSD.

Dosta je više izmišljanja kriza kako biste sakrili nesposobnost da riješite ijedan stvarni, životni problem ljudi.”

“Na kraju da kažem da i SDP BiH priprema opsežan prijedlog ustavnih i izbornih reformi kojim bi se osigurala prava svima, a ne bi se uskratila nikome.

Naravno, to radimo uporedo sa pripremom opsežnog programa u kojem nudimo rješenja za katastrofalno egzistencijalno stanje u koje su nas doveli teritorijalni reformatori, otcjepitelji i profiterski monoliti”, stoji u reakciji.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.