in ,

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović burno reagovao, žestoko se obrušio na SNSD Milorada Dodika: RS tone sve dublje u ekonomsku propast

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović burno reagovao.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović burno reagovao.

“Privreda RS se suočava sa konstantnim padom proizvodnje, prihoda i profita, smanjenjem priliva stranih investicija kojih skoro da i nema u ovoj, kao ni u prethodnoj godini. Pad poslovanja konstantno dovodi do pada broja zaposlenih i to je realni učinak vlasti u RS – kaže Mirko Šarović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović reagovao je na konstatacije premijera RS Radovana Viškovića, izrečene na otvaranju Prve investicione konferencije “Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske” u Laktašima, na kojoj su najavljene i nove investicije.

– Rs se još nije vratila na pozicije na kojima je bila prije početka pandemije, a sad tone sve dublje u ekonomsku propast, upravo zahvaljujući aktuelnoj vlasti koju predvodi SNSD – rekao je Šarović.

Smatra da prazne priče o velikim investicijama neće učiniti život građana Republike Srpske boljim, jer je SNSD, koji u kontinuitetu vlada već 15 godina, sistematski urušio i same pretpostavke za brži ekonomski razvoj.

– Istina je da RS, po svim parametrima, ekonomskim, privrednim, pa i političkim, najlošije stoji u regionu, ali i u Evropi. Nažalost, ne postoji nijedan segment društvenog života za koji bi se moglo reći: Evo, uspješni smo – ističe Šarović.

Kao konkretne činjenice, Šarović navodi nesposobnost vlasti da nabavi vakcine, provede imunizaciju i zaštiti kolektivno zdravlje stanovništva.

– Takođe, vlada premijera Viškovića nije imala adekvatan odgovor na krizu koju je izazvala pandemija virusa korona, zbog koje su mnoga preduzeća otpustila dobar dio radnika tokom i neposredno nakon lokdauna. Zato su smiješne priče o rastu BDP-a, kojima se pokušava obmanuti javnost – smatra predsjednik SDS.

Šarović podsjeća da se SNSD dosad pokazao uspješan samo u namještanju tendera i prekobrojnom zapošljavanju u javnoj upravi.

– Najavljena ulaganja u infrastrukturu po modelu SNSD-a svode se na izvlačenje para iz budžeta, a kakva nam je putna infrastruktura, ako zanemarimo nove autoputeve građene iz kreditnih sredstava, dovoljno se vidi po našim saobraćajnicama koje bi u normalnim državama odavno bile van upotrebe – zaključuje Šarović, saopćio je SDS.

Vrlo zabrinjavajuća situacija: Nastavlja se masovni odlazak stanovništva, BiH napuštaju kompletne porodice

Strašna nesreća u BiH: Teretnjak na magistralnom putu udario medvjeda