Predsjednik SDS-a Mirko Šarović burno reagovao, žestoko se obrušio na SNSD Milorada Dodika: RS tone sve dublje u ekonomsku propast

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović burno reagovao.

“Privreda RS se suočava sa konstantnim padom proizvodnje, prihoda i profita, smanjenjem priliva stranih investicija kojih skoro da i nema u ovoj, kao ni u prethodnoj godini. Pad poslovanja konstantno dovodi do pada broja zaposlenih i to je realni učinak vlasti u RS – kaže Mirko Šarović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović reagovao je na konstatacije premijera RS Radovana Viškovića, izrečene na otvaranju Prve investicione konferencije “Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske” u Laktašima, na kojoj su najavljene i nove investicije.

– Rs se još nije vratila na pozicije na kojima je bila prije početka pandemije, a sad tone sve dublje u ekonomsku propast, upravo zahvaljujući aktuelnoj vlasti koju predvodi SNSD – rekao je Šarović.

Smatra da prazne priče o velikim investicijama neće učiniti život građana Republike Srpske boljim, jer je SNSD, koji u kontinuitetu vlada već 15 godina, sistematski urušio i same pretpostavke za brži ekonomski razvoj.

– Istina je da RS, po svim parametrima, ekonomskim, privrednim, pa i političkim, najlošije stoji u regionu, ali i u Evropi. Nažalost, ne postoji nijedan segment društvenog života za koji bi se moglo reći: Evo, uspješni smo – ističe Šarović.

Kao konkretne činjenice, Šarović navodi nesposobnost vlasti da nabavi vakcine, provede imunizaciju i zaštiti kolektivno zdravlje stanovništva.

– Takođe, vlada premijera Viškovića nije imala adekvatan odgovor na krizu koju je izazvala pandemija virusa korona, zbog koje su mnoga preduzeća otpustila dobar dio radnika tokom i neposredno nakon lokdauna. Zato su smiješne priče o rastu BDP-a, kojima se pokušava obmanuti javnost – smatra predsjednik SDS.

Šarović podsjeća da se SNSD dosad pokazao uspješan samo u namještanju tendera i prekobrojnom zapošljavanju u javnoj upravi.

– Najavljena ulaganja u infrastrukturu po modelu SNSD-a svode se na izvlačenje para iz budžeta, a kakva nam je putna infrastruktura, ako zanemarimo nove autoputeve građene iz kreditnih sredstava, dovoljno se vidi po našim saobraćajnicama koje bi u normalnim državama odavno bile van upotrebe – zaključuje Šarović, saopćio je SDS.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.