Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bahato prekinuo novinarku poručivši: “Večeras pored malog ekrana, da čuješ sve sine natenane…”

Nakon što je potpisan grant EU za izgradnju brze pruge Beograd – Niš u iznosu od blizu 600 miliona eura, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem.

Predsjedniku Srbije su, kako je i očekivano, postavljana pitanja u vezi i jučerašnjeg sastanka u Briselu i sporazuma o Kosovu.

“Mi na drugačiji način, u odnosu na 22 zemlje EU, gledamo situaciju na Kosovu, ali, to nije od jučer, niti od 2008. godine, već i prije toga. Ne znamo kako su se svi odjednom iznenadili, a sve te teške članove sam lično pročitao u Skupštini Srbije”, kazao je.

Dodao je da se prave, da su prespavali kompleta dešavanja.

“Ili se prave da nisu čuli? Haj'te, pustite to. Danas nam je tema 600 miliona eura koje smo dobili, a večeras ću detaljno govoriti o svemu, o svakoj tački i zapeti. Od naroda nisam nikada ništa krio, nisam ni jučer, neću ni danas, neću ni sutra. Ništa nisam sakrio”, poručio je.

Podsjećamo, Vučić se zahvalio Evropskoj uniji i istakao da je 600 miliona eura najveći bespovratni iznos koji je Srbija dobila – javio je Klix.

Sporazum se odnosi na gradnju dionice Stalać – Đunis, duge 17,7 kilometara, na trećoj etapi buduće brze pruge, koja će se prva graditi, jer je za tu dionicu idejni projekat već završen i odobren, prenosi Beta.

Brza pruga Beograd-Niš bit će duga 230 kilometara, a završetak radova se očekuje 2029. godine. Gradit će se u tri etape, Beograd – Velika Plana, Velika Plana – Paraćin i Paraćin – Niš.

EU će osigurati finansijski paket od 2,2 milijarde eura. EIB će osigurati 1,1 milijardu eura, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) 550 miliona eura, donacija EU je 598 miliona eura, (sada odobreno 265 miliona).

Na brzoj pruzi Beograd – Niš se očekuje 2,3 miliona putnika godišnje.

Kada je novinarka krenula postaviti pitanje u vezi detalja ovog granta, Vučić je prekinuo poručivši: “A večeras u 21, pored malog ekrana, da čuješ sve sine natenane”.

“Upad” na početak novinarskog pitanja možemo vidjeti u 26 minuti snimka koji je objavio zvanični YouTube nalog Aleksandra Vučića.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.