Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jako samouvjeren: “Nećemo se obrukati i kako god da bude i 3. maja ćemo moći uzdignute glave da izađemo odavde”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se delegacija Srbije “neće obrukati” već da će poslije 2. maja, kada je predviđeno glasanje Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici, “imati još više prijatelja i podignute glave otići iz Njujorka”.

“Nećemo se obrukati i kako god da bude i 3. maja ćemo moći uzdignute glave da izađemo odavde i vidjećete da kad izađemo odavde da ćemo da imamo još veći broj prijatelja, jer mnogi koji ne smiju da budu uz nas, bili bi uz nas”, rekao je Vučić za “RTS”.

Dodao je da se to u politici ne računa uvijek, ali da jeste jedan dodatni zalog za budućnost.

Na pitanje kako sad protiču njegovi razgovori po pitanju nacrta rezolucije o Srebrenici, Vučić je rekao da sada ima zemalja koje se ponašaju uvijek na izuzetno odgovoran i ozbiljan način, koji imaju direktnu komunikaciju sa svojim predsjednikom i svojim vladom.

“Ali imate i zemlje sa kojima ste već tri kruga konsultacija obavili, a njihov ambasador nije dobio nikakvu informaciju.

Zato je bilo strašno važno ovo što smo danas ovdje radili. Ja ću, ukoliko se uopšte vratim u Beograd na tri dana, u Beogradu da ponovim konsultacije sa svim ovim zemljama.

Makar sa svim stalnim predstavnicima.

Imamo devet afričkih zemalja koje imaju stalno predstavništvo u Beogradu, imamo pet južnoameričkih, latinoameričkih zemalja, računajući i Kubu.

Imamo najviše azijskih, mislim 21 zemlju sa stalnim predstavništvima u Beogradu. I ponovo ću sa njima da razgovaram”, rekao je Vučić.

“Zašto vi donosite ovu rezoluciju? Jel je donosite zbog poštovanja, pijeteta, kajanja? Ja sam posjetio Srebrenicu i pognuo sam glavu. Nisam pognuo glavu pred kamenicama, udarcima, flašama. Pognuo sam glavu pred spomenikom stradalima, položio cvijet, iako sam bio napadnut.

Pozvao sam ih na razgovor odmah poslije toga smatrajući da su to suštinske stvari”, dodao je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.