Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno progovorio i poručio: “Dođe li do sukoba – neće biti pšenice, gasa, nafte, soli, ulja…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa mitinga Sprske napredne stranke u Merošini, odakle je krenula kampanja za vanredne parlamentarne izbore 3. aprila, da “narod neće u NATO” i da “Srbija ne sjedi na dvije stolice, već na jednoj – svojoj”.

Vučić je na mitingu izjavio da “narod Srbije neće u NATO i da će zato znati za izabere 3. aprila”, dodavši da “narod voli vojnu neutralnost, svoju vojsku i da sami čuvamo svoje nebo”.

Ocijenio je da je pred Srbijom mnogo iskušenja zbog situacije u Evropi i svijetu.

“Dovoljno je vidjeti šta se zbiva u odnosima između velikih sila, ali mi ne sjedimo na više stolica, već imamo jednu, jedinu i svoju – stolicu Srbije, koju nikome ni za šta ne dajemo”.

Predsjednik Srbije je rekao da mu je “ostavljen vruć krompir po dolasku na vlast i ogroman pritisak zapadnog svijeta da moramo da priznamo nezavisno Kosovo”.

Sa predizbornog mitinga, Vučić je poručio da Beograd neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će imati dobre odnose sa SAD-om i biti na evropskom putu.

“Mi imamo prijatelje i na istoku i na zapadu, i tu našu politiku niko ne može da promijeni, a to je jedina politika uz koju Srbija može da opstane“, rekao je Vučić i dodao da je takva politika “garant bezbjednosti srpskog naroda u regionu”.

Predsjednik Srbije je kazao da država posmatra šta se dešava u svijetu.

“Dođe li do sukoba, a nadam se da neće, – neće biti pšenice, gasa, nafte ni derivata, a pitanje je koliko će biti soli, ulja – mi na današnji dan imamo svega dovoljno”, rekao je Vučić i dodao da u Srbiji “neće biti gladi”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.