Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao izbore u Bosni i Hercegovini: “Moje je samo da sačekam zvanične rezultate Izborne komisije i tog trenutka ću čestitati pobjedniku”

Tokom današnjeg obraćanja naciji, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je nedavno održane Opće izbore u BiH.

Novinari su Vučića podsjetili o navodima da je došlo do izbornih malverzacija.

“Što se tiče pitanja, nije moje kao predsjednika Srbije da se miješam u opredjeljenje naroda u Republici Srpskoj.

Ja sam imao veoma dobru saradnju, i danas je imam i sa članovima Predsjedništva, to se mijenja, Cvijanović i Dodik, moje je samo da sačekam zvanične rezultate Izborne komisije i tog trenutka ću onome koga oni proglase za pobjednika, čestitati.

Mislim da je to fer i pošten odnos.

Taj bezobrazluk kod onih koji su do jučer govorili da imam svog favorita i da upravljam Republikom Srpskom, odjednom kažu da sjedim na dvije stolice.

Pa ne sjedim na dvije stolice nesrećnici jedni, već je posao nekih drugih ljudi da donesu odluku ko će da vlada RS-om”, kazao je Vučić.

Podsjećamo, predstavnici opozicije u manjem bh. entietu organizirali su proteste u Banja Luci tvrdeći da je kandidatkinja PDP-a za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić pobjednica, te je od Centralne izborne komisije BiH zatraženo ponovno brojanje glasova.

Protestni skup je najavljen i za sutra.

Protivkandidat Trivić bio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.