Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić progovorio o RS i Kosovu: “Zašto se podgrijava krompir kad ništa nije isto kao devedesetih”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć gostovao na B92 prilikom čega je pomenuo i entitet RS u kontekstu posljednjih dešavanja.

On je prvo na pitanje da li je zabrinut što su Sjedinjene Američke Države oformile grupe za Kosovo i RS rekao da mu nije jasno zašto se podgrijava krompir kad ništa nije isto kao devedesetih.

“Niti je Srbija ista iz devedesetih, niti je odnos snaga isti, niti se mi ponašamo tako da potcjenjujemo. Ja odlično razumijem šta je Amerika i kakva je sila. Moja obaveza je da čuvam našu zemlju”, rekao je on.

Dodao je kako je pred Srbijom težak period zbog Kosova i RS te istaknuo kako mu je žao što više ne postoji jedinstvo u RS-u o važnim pitanjima.

“Posebno me je pogodila činjenica da su američki predstavnici rekli da su uspjeli razbiti to jedinstvo. Odavno ili nikad mi nismo imali tu vrstu jedinstva po pitanju Kosova u našoj zemlji, ali je razlika toliko velika da smo uspjeli da sačuvamo jedinstvo u Srpskoj listi”, rekao je on.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.