Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se odmah oglasio nakon vrlo bitnih sastanaka iz Brisela: “Ne mogu da kažem da je uspješno završeno”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas učestvovao u dijalogu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU u Briselu, kazao je da je dan bio težak i da ne može da kaže da je uspešno završen.

“Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane Srbije, za cijelu našu zemlju, i ne mogu da kažem da je uspješno završen.

Ali se uzdržavam od svih drugih komentara, jer se nadam i želim da vjerujem da je moguće da nekim čudom postignemo nekakvo kompromisno rješenje u danima koji su pred nama, i zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost”, kazao je Vučić u videu objavljenom na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Dodao je da će se u narednih 48 sati obratiti srbijanskoj javnosti sa svim činjenicama.

„I prije nego što vam se obratim, samo hoću da vam kažem da se borimo za našu zemlju, da tu borbu nastavljamo i jedva čekam da se vratim u našu Srbiju“, poručio je još.

Poslije cijelodnevnih razgovora dvije strane u Briselu, novinarima se jedino obratio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell koji je kazao da danas „nažalost, nije postignut dogovor.

Ipak, to nije kraj priče, dvije strane su se dogovorile da proces mora da se nastavi i razgovor će se nastaviti narednih dana, jer još ima vremena do 1. septembra, ja ne odustajem“.

Rekao je da su najvažnije stvari na dnevnom redu razgovora dvije strane, pod posredovanjem EU bile nedavne tenzije koje se tiču primjene mjera reciprociteta vlade Kosova o registarskim tablicama i ličnim dokumentima koja je odložena za 1. septembar.

On je istakao da „međunarodna zajednica ne želi da vidi nove tenzije u narednom periodu i ponovio da će strane biti u potpunosti odgovorne za bilo kakvu eskalaciju na terenu“ – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.