Prelijepa Bosanka, bivša miss Nizozemske udaje se u Bosni i Hercegovini: Otkrila je detalje svadbe, Kanita Karišik stat će na ludi kamen u avgustu

Nekadašnja Miss Nizozemske Kanita Karišik, zajedno sa svojim dugogodišnjim zaručnikom Kenanom Zaimovićem, stat će na ludi kamen 5. avgusta. Par sprema veliko slavlje u Gradačcu, Kenanovom rodnom gradu.

Karišik je za Avaz podijelila detalje ceremonije te otkrila kako se provela na djevojačkoj večeri u Italiji kojom su je iznenadile prijateljice.

Poseban dan

Kako se osjećate pred veliki dan?

– Uzbuđena sam i radujem se tom danu, trenutku. Još kao djevojčica, maštala sam i zamišljala kako će izgledati taj, rekla bih, najposebniji dan za svaku djevojku.

Jeste li već odabrali šta ćete obući?

– Bit će to duga, predivna haljina, kao iz bajke.

Svadba će biti u Gradačcu, kakva su Vam očekivanja?

– Moj zaručnik je iz Gradačca, a, osim njega, zavoljela sam i taj grad. To je grad koji “priča” o povijesti Bosne, grad koji ima i dušu i srce. Ljudi su tamo pošteni i vrijedni. Mnogo mi se dopala jedna lokacija, s puno zelenila, tako da planiramo svadbu na otvorenom.

Nezaboravna djevojačka

Djevojačku večer ste s prijateljicama proveli u Italiji, kako ste se osjećali?

– Nezaboravna djevojačka. Prijateljice, čim su saznale datum vjenčanja, sve su uplatile i organizirale za djevojačku večer. Sve su odradile u velikoj tajnosti. Tek na aerodromu sam saznala da letimo za Italiju, to jeste Toskanu. Inače volim italijansku gastronomiju, modu, kulturu, arhitekturu, jednom riječju – bio je to pun pogodak!

Inače, kako ste upoznali budućeg supruga?

– Budućeg supruga Kenana Zaimovića upoznala sam 2011. godine u Sarajevu prilikom noćnog izlaska u tadašnjem klubu “Jež”. Kenan mi je prišao da se upoznamo i dodao me na Facebooku, gdje smo održali kontakt. Nakon nekoliko godina, tačnije 2015., ponovo smo se vidjeli i počeli se intenzivno dopisivati.

Inače, Karišik je skoro svake godine članica žirija Izbora za Miss Nizozemske u svih dvanaest provincija ove zemlje. Lijepa Sarajka 2015. godine ponijela je ovu titulu te ostala upamćena kao jedna od najljepših te zbog toga i danas žirira na ovom takmičenju ljepote.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.