Prema najnovijem izvještaju, ovo je marka automobila sa najviše kvarova u Evropi

Organizacija potrošača i korisnika (OCU) svake godine objavljuje izvješće u kojem otkriva marke s najpouzdanijim i najmanje pouzdanim automobilima na tržištu.

Na temelju ovih podataka možemo otkriti koja je do sada najnepouzdanija marka automobila i s najviše kvarova u Europi, navodi Jutarnji.

Izvješće se temelji na istraživanju 52.430 vozača u pet europskih zemalja, koje pokazuje da azijske marke i dalje vode na ljestvici pouzdanosti iz godine u godinu.

Studija OCU otkriva da Lexus (95 bodova), Subaru (93 boda) i Toyota (91 bod) zauzimaju prva tri mjesta na listi najpouzdanijih marki.

Slijede ih Mitsubishi (4.), Kia (5.), Suzuki (6.), Hyundai (7.), Honda (8.) i Mazda (9.).

Time su, naravno, na drugom mjestu europski proizvođači, čija je najpouzdanija marka, prema ovom izvješću, Seat koji zauzima 10. poziciju.

Bodovno izjednačena je Dacia, a slijede Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW i Mini, koji zaokružuju top 20.

Na drugom kraju liste, na zadnjih šest pozicija s ocjenom jednakom ili manjom od 68 bodova, nalaze se Lancia, Chevrolet, Jaguar, Land Rover i Alfa Romeo.

Konačno, najmanje pouzdana marka automobila s najviše kvarova u Europi, prema izvješću koje je objavio OCU, je Tesla, sa samo 60 bodova od ukupno 100.

Prema izvješću OCU-a, najčešći kvarovi koje su automobili imali u 2022. su električni kvarovi (17%), kočioni sustav (13%), elektronika (8%), upravljanje i amortizacija (7%), motor (8%) i klima uređaj (6%).

Konačno, prema OCU-u, benzinski hibridi su automobili koji se najmanje kvare.

U ovu kategoriju uključeno je do 10 modela koji prelaze 95 bodova pouzdanosti.

Među svima njima ističu se Lexus IS iz 2013., Toyota Corolla iz 2018. i Toyota RAV4 iz 2013.-2018.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.