Premijer RS Radovan Višković i predsjednik NSRS Nenad Stevandić opasno prijete: “Prekinite ovaj cirkus, imamo oko čega da se dogovaramo“

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obratio se na današnjoj konferenciji za medije koju je organizovao lider SNSD-a Milorad Dodik nakon ročišta u Sudu BiH. Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je danas da je presuda protiv predsjednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodika donesena unaprijed, o “čemu svjedoči i sama optužnica i da se sada samo slažu kockice”.

“Ja moram početi drugačije, u drugom entitetu se postavlja pitanje zašto mi to dolazimo na suđenje i da to pratimo sa galerije. Valjda je svima jasno da je ovdje u pitanju institucija RS koja je najvažnija, a mi kao predstavnici drugih institucija treba da štitimo našu najvažniju. Kao da smo se vratili 100 godina unazad i kao da je Petar Kočić danas s nama i sve se dešava iz tog perioda”, kazao je Višković.

Tvrdi da ovakva praksa nije zabilježena do sada.

“Imate ovdje advokate koji su možda najjača imena regije, pitajte ih jesu li ikada gledali ovo što trenutno vide u Sudu BiH?

Da svjedoči službeno lice koje je prikupljalo dokaze? To je jedna stvar. A druga je da je taj službenik koji je radio svoj posao na kraju bio saslušan da bi danas bio svjedok Tužilaštva. U Sudu ga pitaju: Je li ovo vaš potpis na papiru?

Pa nije od mog pokojnog oca. Ovo ide u satiru, ovo ide da se pitate da li ova zemlja zaslužuje da se 21. marta u Briselu razgovara o evropskom putu. Ona ovakva ne zaslužuje to i ne treba da dobije kandidatski status“.

“Koliko god se sutkinja Uzunović trudila da naknadno dobije Zlatni ljiljan kada izrekne presudu vezanu za predsjednika RS. Ako se desi taj scenario koji je napisan vjerovatno u nekoj ambasadi, ovo je sve teatralna igra”, ističe Višković.

Na kraju je poručio još: “Prekinite ovaj cirkus, imamo oko čega da se dogovaramo“ – prenosi N1.

Višković je također poručio: Institucija predsjednika će biti zaštićena, na ovaj ili onaj način. Pa vi sada razmišljajte na koji način!

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je danas da je presuda protiv predsjednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodika donesena unaprijed, o “čemu svjedoči i sama optužnica i da se sada samo slažu kockice”. Stevandić je rekao da Republika Srpska neće prihvatiti takvu presudu, poručujući da bi ovaj postupak trebalo okončati.

– To što mi prisustvujemo suđenju ne treba nikog da raduje i da misli da nemamo druge mehanizme. NSRS je sposobna da reaguje na bilo koju odluku suda i zaštiti integritet institucija Srpske. Niko ne misli da ima odriješene ruke i da radi šta hoće – rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da je “cilj procesa protiv Dodika uništnje institucija Republika Srpske i da Srpska nikada neće pristati na to”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.