Premijerka Srbije Ana Brnabić iz izbornog štaba SNS-a nakon zatvaranja birališta: “Imat ćemo apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini Srbije”

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se iz sjedišta Srpske napredne stranke nakon zatvaranja biračkih mjesta. Ona je na početku ponovila riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji se također kratko oglasio, a svoju riječ je dao i predstavnik opozicije “Srbija protiv nasilja” Peđa Mitrović.

“Dobrodošli na slavlje”, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da se danas moglo čuti puno neistina, insinuacija i lažnih vijesti.

“Sve sa jednim ciljem, da se kreira atmosfera za izazivanje haosa i panike. Borili smo se protiv toga, poštujući izbornu tišinu”, kazala je Brnabić.

U nastavku je iznijela prve rezultate izbora u Srbiji koje je dobila SNS.

“Prema 50 posto obrađenih biračkih mjesta, želim građanima Srbije da saopćim da naša lista ‘Srbija ne sme da stane’ ima 47.1 posto glasova, ‘Srbija protiv nasilja’ 23 posto, SPS 7 posto, NADA 4,9 posto i ‘Mi – Glas naroda’ Nestorović 4,6 posto”, rekla je Brnabić.

Dodala je da će SNS sigurno imati više od 125 mandata u Narodnoj skupštini Srbije.

“U ovom trenutku to je 131. Za Beograd želim da kažem da tek stižu prvi rezultati. Opozicija tu ima plan da proglasi pobjedu, ali glasovi još nisu prebrojani, opozicija izmišlja svoje brojeve”, kazal je Brnabić.

Predstavnik opozicije “Srbija protiv nasilja” Peđa Mitrović izjavio je kako postoje šanse da će opozicija odnijeti pobjedu u Beogradu jer je izlaznost na mjestima gdje je opozicija 2022. godine odnijela pobjedu porasla.

Također, na mjestima tamo gdje je prošle godine SNS odnio pobjedu, izlaznost je manja u poređenju sa prošlogodišnjim izborima, rekao je on.

Mitrović je rekao da su ovi izbori sa najviše nepravilnosti, te da je sama premijerka Ana Brnabić potvrdila da je Štark Arena, kako je rekao, “sabirni centar” za SNS birače.

S druge strane predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se kratko medijima u sjedištu Srpske napredne stranke te je rekao kako će SNS odnijeti pobjedu.

VEZANI TEKST: Čudne scene pristigle su iz Beograda: Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u štabu Vučićeve stranke

“Vučić je izjavio da će pobjeda (njegove liste Srbija ne smije da stane) biti ubjedljivija nego što su sve prognoze pokazivale”, prenosi Danas.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.