Premijerka Srbije Ana Brnabić: “Računajte na moju ostavku!” Aleksandar Vučić kaže da su izvjesni prijevremeni izbori

“Računajte na moju ostavku, imate je na stolu, to otvara prostor za tehničke razgovore, razgovarala sam sa Milošem Vučevićem, smatram da su izlaz iz krize parlamentarni izbori do kraja godine, ostavljam predsjedniku da donese takvu odluku”, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da je sada jasno da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore.

„Kao predsjednica Vlade rekla sam javnosti, u svakom trenutku sam spremna da podnesem ostavku, najveća mi je čast što obavljam dužnost, najveća sreća da sam imala priliku da radim za svoju zemlju“, rekla je Ana Brnabić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će nastaviti „da čekaju neke ljude da dođu da razgovaraju“.

„Ali nam je jasno da se oni nadaju nekim drugim stvarima, koje se nikada neće dogoditi. Nasilja je bilo previše za ovu zemlju od 1990-ih godina pa naovamo. Mi ćemo da nastavimo da čekamo te koji će pokazati malo odgovornosti i vjerujem da ćemo ipak pronaći sagovornike u onima koji bi trebalo da pokažu veću ozbiljnost.

Ako ne, idemo na izbore. Ovo što je Ana rekla, idemo na ubrzano raspuštanje Narodne skupštine, ona podnosi ostavku, kao predsjednik imam obavezu da ponudim nekom drugom u narednih 30 dana ponudim mandat za formiranje Narodne skupštine.

Ako se ispostavi da niko drugi nema većinu, pošto ukoliko Ana Brnabić podnese ostavku, SNS neće željeti novi mandat… dakle, ukoliko se to dogodi, ostaju nam ustavni rokovi od 45 do 60 dana za održavanja novih izbora“, rekao je Vučić – prenosi N1 Srbija.

On je dodao kako su „spremni da se oko datuma izbora i toga da li da budu održani u isto vrijeme kada i neki drugi“ dogovore, ali da to nije pitanje nečije partijske volje.

„To nije pitanje nečije partijske volje, već razgovora svih političkih činilaca, ali svakako ne mesto gde će manjina nadjačati većinu. Ali će se i većina truditi da bude poštena, ozbilja i da da sve od sebe da napravi neku vrstu tehničkog dogovora sa predstavnicima manjine“, rekao je Vučić.

Brnabić je rekla da ne misli da je sve što su radili bilo savršeno, da su neke odluke morale da se donose u kratkom roku, ali misli da su rezultati „neupitni, jasni i da Srbija nije nikada na ovaj način napredovala“.

„Jedan od mojih legata je elektronska uprava, kada sam postala ministarka za državnu upravu, čak i matične knjige smo imali u papirnom obliku.

Digitalizacija u koju je tada vjerovao jedino vučić, od političara rijetko ko, od političara u opoziciji niko. Nije bilo sve savršeno, ali smo dali sve od sebe i mislim da imamo rezultate kojima svako od nas i od naših građana može da se ponosi“, rekla je ona.

Kako je naglasila, monstruzni zločini koji su se dogodili su nas šokirali, pogodili i duboko promijenili.

„Mislim da ova zemlja i svako od nas pojedinačno nakon takvih tragedija nikada neće biti isti. Želim još jednom da izrazim najdublje saučešće porodicama.

Kao Vlada trudili smo se da zajedno sa predsjednikom, kao što uvijek radimo, odmah smo usvojili određene mjere kako bi naša zemlja bila bezbjednija, kako bi dugorčno uspostavili bezbjednije društvo“, rekla je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.