Prepoznajete li ovog dječaka? Danas važi za jednu od najvećih zvijezda na Balkanu

Brojne ostvarene muzičke zvijezde su još od malih nogu pokazivale svoj talent ili određenu sklonost prema muzici i pojedinim instrumentima. Tako je i sa jednim od danas najpopularnijih pjevača u regiji.

Pjevač koji se proslavio brojnim hitovima i važi za miljenika među pripadnicama ženskog spola, kao 4-godišnjak je bio najbolji harmonikaš među svojim vršnjacima.

Prikazan je na snimci iz 1977. a gledajući mališana bujne kose i spretnih prstića, mnogi ne bi uspjeli prepoznati o kojem je zgodnom muškarcu, u kojeg je danas izrastao, riječ.

Naime, radi se o Željku Joksimoviću.

U prilogu koji se nalazi na YouTubeu spominje se kako prikazuje dječaka iz Valjeva čija je baka “posebnim pismom” zamolila da joj unuka jedinca snime za televiziju.

Inače, Željko je od malih nogu svirao harmoniku, a u dobi od 12 godina osvojio je svoju prvu nagradu “Prva harmonika Europe” na prestižnom muzičkom festivalu u Parizu.

Danas je jedan od rijetkih muzičara koji svira više od 14 instrumenata.

Prije 3 godne je uz neke od svojih najvećih hitova uveo Sarajlije, ali i brojne druge posjetitelje u novu 2020. godinu priredivši spektakl kojem su prisustovale desetine hiljada ljudi.

Osim što je uspješan pjevač, Željko je također posvećen suprug i otac.

Od 2012. je u skladnom braku sa voditeljicom Jelenom s kojom ima i troje djece, blizanke Anu i Srnu te sina Kostu. Joksimović također ima i kćerku Minu iz braka sa svojom prvom suprugom Vesnom – javio je Klix.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.