Priča o pobjedi Anesa Bostandžića: Nije mogao na noge, a danas treći na svijetu!

Anes Bostandžić član Karate kluba “Champion” Ilidža osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kategoriji U21 +84kg.

Bostandžić je u prvom kolu savladao predstavnika Brazila rezultatom 9:0, u drugom kolu je ostvario pobjedu nad Poljakom rezultatom 5:0, a onda uslijedio je meč protiv predstavnika Turske kojeg je Anes također dobio rezultatom 4:3 – prenosi N1.

U četvrtfinalu Anes je izgubio od predstavnika Sjeverne Makedonije sa 2:1.

Repasaž je bh. predstavniku donio borbu protiv karatiste iz Sjedinjenih Američkih Država, kojeg je bh. sportista savladao predstavnika za manje od dvije minute sa maksimalnim rezultatom 8:0.

Borba za treće mjesto vodila se između Anesa Bostandžića i azerbejdžanskog predstavnika Osmanli Osmana sa 6:3, kojeg je Bostandžića na kraju savladao za bronzanu medalju.

Bronzana medalje je mnogo vrijednija, jer je donedavno Bostandžić imao zdravstvenih problema, ali se iznad svega izdigao:

“Jedan ‘dječak’ koji neizmjerno voli karate sport od svog djetinjstva sanjao je svoj ‘dječački san’. Da jednog dana on osvoji neku veliku medalju i da njegovi roditelji i trener budu ponosni na njega!

Taj dječački san u jednom momentu postao je neostvariv, jer bolest ga je pozicionirala u invalidska kolica i uopće nije mogao stati na svoje noge.

Sve ljekarske prognoze mu nisu nikako išle u korist jer su bile poražavajuće za njega, ali on ih nije slušao, uporno je ponavljao da će se boriti, da će ustati na te svoje noge i njima šamarati protivnike po raznim tatamijima.

Anese, tvoj dječački san se hvala Allahu ostvario! Neizmjerno smo ponosni na tebe i mi i tvoj trener koji ti je prioritet i uzor bio cijeli život!

Šamarao si ih tokom cijelog prvenstva, padali su pred tobom glavni favoriti pa i Amerikanac koji je svjetski br.1.

Ti si ga dobio 8:0! Znači svjetski si, a naš! Hvala Allahu, treneru i tebi – šampionu koji ne odustaje” napisao je Samir Bostandžić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.