Pristigla je vijest koja je upravo i potvrđena: Denis Bećirović je sada i zvanično zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH

Denis Bećirović je zajednički kandidat Trojke, ali i šire opozicije, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

On će nastupiti kao zajednički kandidat Trojke koju čine SDP, Narod i pravda i Naša stranka, a podršku će mu, kako je dogovoreno, pružiti i NES i SBB.

Kako je rečeno na današnjem predstavljanju, njega će podržati ukupno sedam stranaka.

Među onima koji ga podržavaju je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Tu je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović koji je suosnivač stranke – Za nove generacije.

Iz Trojke su ranije saopćili da će građani prvi put imati priliku da izaberu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji okuplja, kako su ocijenili, nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

“Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu.

Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih stranaka”, najavili su ranije.

Bećirović je bio kandidat SDP-a i na izborima 2018. godine kada je imao i podršku A-SDA, a zauzeo je drugu poziciju sa 194.688 glasova – javlja Klix.

Već sada je jasno da će se ključna borba na ovoj poziciji voditi između Bećirovića i kandidata SDA, vjerovovatno Bakira Izetbegovića.

Bećirović je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i delegate u Domu naroda Parlamenta BiH. Rođen je 1975. godine u Tuzli i univerzitetski je profesor historije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.