Prizor i emotivno priznanje oca obilaze BiH, otac Nedžis dežura ispred bolničke sobe svoga sina Vedada: “”Ako zatreba sok, keks, banane, tu sam…”

Fotografija oca koji dežura ispred Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, da se nađe pri ruci ako njegovom sinu zatreba nešto dok leži u bolesničkoj sobi, emotivno je pogodila mnoge korisnike društvenih mreža.

“Ako zatreba sok, keks, banane…tu je babo, pred bolnicom”, napisao je uz fotografiju ovaj požrtvovani otac.

Riječ je o Nedžisu Haliloviću, iz rudarskog Mramora kod Tuzle, čiji sin Vedad hemoterapiju treba primati izvan domovine.

Zdravstveno stanje njegovog Vede, koji je dobio ime po slavnom bh. fudbaleru Vedadu Ibiševiću je složeno i dalji nastavak liječenja nije moguć u Bosni i Hercegovini.

“Ljudi, zadnjih dvadeset dana nemam pojma gdje sam.

Situacija je takva da nam je vrijeme dragocjeno. Uglavnom, kao što rekoh, klinac mora negdje vani na neke terapije, hemoterapije…

Situacija je kompleksna jer se to nigdje u Bosni i Hercegovini ne može izvesti.

U opticaju je Turska, Hrvatska ili Slovenija.

Uglavnom to Fond pokriva i ima sporazum sa njima.

Iz Tuzle bi se trebao uputiti zahtjev ka Fondu u Sarajevu, a oni će dalje odlučiti gdje će Vedo da ide. Doktori su dali preporuku za Acibaden u Tursku, i nadam se da će nas Fond tamo poslati.

Ako među mojim prijateljima i pratiteljima ima neko iz Federalnog fonda zdravstvenog osiguranja, molio bih ga da mi se javi, da se raspitam šta i kako Fond pokriva.

Molim vas, hitno je”, napisao je između ostalog Halilović, koji je široj javnosti poznat kao komentator društvenih i političkih pitanja, često na komičan ili ironičan način, a koji na društvenim mrežama djeluje pod nadimkom Bosanski Bukvalista.

Halilovićevi prijatelji i pratitelji aktivirali su se u prikupljanju novčanih donacija, kako bi, čim Fond odobri Vedadovo liječenje van granica domovine, sve u finansijskom smislu bilo spremno za njegov odlazak, boravak njegovih roditelja u inostranstvu i plaćanje neophodnih pretraga – javlja portal Crna Hronika.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.