Prizori smrskanih automobila pokazuju svu strahotu nesreće na M-17 u kojoj su stradale četiri osobe

Automobili iz saobraćajne nesreće u kojoj su poginule četiri osobe na magistralnoj cesti M-17 kod Mostara potpuno su smrskani i dovezeni u krug MUP-a HNK.

Nad njima će se raditi detaljna vještačenje u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće.

Kako je za Klix.ba kazala dežurna tužiteljica ovo je najteži slučaj koji je do sada radila, te su poduzete sve mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stravične nesreće.

“Četiri osobe su smrtno stradale i više njih je zadobilo povrede različitih kategorija.

Radit će se obdukcija tijela, vještačenje svih vozila i tužilaštvo će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom kako bi se slučaj rasvijetlio”, kazala tužiteljica i naglasila kako će istraga trajati danima.

Podsjetimo da su četiri osobe smrtno stradale među kojima je jedno dijete, a još četiri osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala.

Poginuli su B. K. (35), M.K. (34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5. Svi su s područja Mostara i okolice.

Stradali iz automobila Renault su članovi porodice, a radi se o bračnom paru i djetetu.

U automobilu s njima je bila i trogodišnja djevojčica koja je noćas hitno operirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je u Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intezivno liječenje (JIL).

Teške tjelesne povrede su zadobile osobe i iz druga dva automobila, marke BMW i Mercedes.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.