Profesor Esad Bajtal direktno i otvoreno o Denisu Bećiroviću: “Uvijek može bolji kandidat, ali sada je jedinstvo opozicije najvažnije“

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Denis Bećirović u subotu je predstavljen kao zajednički kandidat sedam opozicionih stranaka za bošnjačkog člana državnog predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na oktobarskim izborima u izbornoj utrci će se tako, najvjerovatnije, suprotstaviti lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

U izjavi za portal Startbih.ba, sociolog Esad Bajtal, kaže kako je zajednički kandidat opozicije možda mogao biti i bolji, ali i da je zajednički kandidat veliki iskorak u cilju sprečavanja rasipanja glasova.

-Kakve su šanse Bećirovića, to će pokazati izbori. Pravo je opozicije da bira sebi kadnidata kojeg želi. Da li je mogao biti bolji? Uvijek može biti bolji. Naša situacija traži maksimalno dobro, odnosno najbolje.

Da li je to to, vidjećemo. U svakom slučaju dobro je da je lijeva strana političkog spektra u BiH konačno uspjela da se organizuje na ovaj način i pokaže jedinstvo oko jednog čovjeka i imena.

Već ta stvar znači napredak koji do sada nismo bili u prilici da vidimo uprkos brojnim obećanjima koja smo imali od izbora do izbora.

To je sada najvažnije jer će se spriječiti rasipanje glasova. A šta će se desiti na izborima, ne mogu reći jer nisam prorok – kaže Bajtal.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.