Profesor Išerić: “Kakvi manipulatori! Izjave Vučića da je ‘pozvao’ Dodika da ne formira vojsku pokušaj obmanjivanja javnosti!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervju za Financial TImes da je pozvao člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika da ne formira vojsku i da umiri secesionističke planove, što je ovaj, prema Vučićevim riječima, prihvatio.

Profesor Enver Išerić u komentaru ove izjave ističe da je riječ o manipulaciji.

“Kakvi manipulatori! Izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je ‘pozvao Dodika da ne formira vojsku i da umiri secesionističke planove, što je ovaj, prema Vučićevim riječima, prihvatio’ ne predstavljaju ništa drugo nego još jedan u nizu pokušaja obmanjivanja cjelokupne domaće, bosanskohercegovačke i svjetske javnosti.

Vučić pokušava time da kaže da, eto, bosanski Srbi na čelu sa Dodikom imaju secesionističke planova i on (Vučić) nema ništa s tim, te je između ostalog od Dodika tražio da ne formira vojsku i Dodik je to prihvatio”, ističe Išerić.

Kako navodi, postoji drugačiji način da se kaže ono to je srbijanski lider rekao: “Vučić povukao naredbu za formiranje vojske Republike Srpske koju je bio izdao Miloradu Dodiku”.

“Prema tome gospodine Vučiću, samo Vi nemojte ništa tražiti od bosanskih Srba i sve će biti uredu.

A ako ste za istinski mir na Balkanu onda bi nam trebali kazati koji su to ‘igrači’, kojih, kako kažete, ima mnogo, koji imaju interes za destabilizaciju Zapadnog Balkana, a Vi ćete eto pokušati da održite mir u regionu.

Najbolje ćete u tome uspjeti ako budete vodili računa o problemima vaših građana u granicama Republike Srbije i ne budete se miješali u unutrašnja pitanja susjednih država, a posebno Bosne i Hercegovine. To Vam je recept za uspjeh održanja mira”, poručio je profesor Išerić.

“Niko više nije naivan i svi znaju ko je glavna prijetnja miru na Balkanu”, zaključio je Išerić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.