Projekat godine: Mesna industrija MADI iz Tešnja dobitnik je nagrade Sarajevo Business Bridge Awards

Mesna industrija MADI dobitnik je nagrade Sarajevo Business Bridge Awards za Projekat godine za značajnu investiciju od 19 miliona KM u fabriku stočne hrane „Agromix d.o.o.“ Doboj.

„Ova nagrada je pokazatelj kontinuiranih napora i višegodišnjeg rada, truda i zalaganja, a mi planiramo nastaviti u još jačem ritmu.“, kazao je direktor društva Maid Jabandžić.

Važno je istaknuti da je Agromix d.o.o. u protekle tri godine, od kada je dio vlasničke strukture MADI-ja povećao kapacitet proizvodnje za deset puta.

Podsjetimo se, priča o kompaniji MADI počela je 1989. godine kada je od malog porodičnog biznisa izrasla u najveću mesnu industriju. Vodeći se principom „Mi imamo sve u svojoj kući“ MADI samostalno zaokružuje proces proizvodnje, prerade i distribucije proizvoda sa svojih šest uspješnih kompanija: Agromix d.o.o. Doboj, Euro Meat d.o.o. Maglaj, Mi-Power d.o.o. Tešanj, Veterinarska stanica d.o.o. Tešanj, Agrofarms Tešanj d.o.o. i MADI GmbH.

Sva dostignuća rezultat su truda i rada blizu 800 uposlenih, koji ulažu napore kako bi proizvodi bili prepoznatljivi na tržištu, a sav proces je kontrolisan i zasnovan na modernoj tehnologiji.

Posluje se u skladu sa HACCP sistemom, te HALAL i ISO 9001:2015.

Kapacitet proizvodnje konfekcioniranog mesa peradi je 130 tona/dan, dok je kapacitet prerade 5 000 t godišnje. Sa postojećim kapacitetom linije od 8 000 brojlera/sat naša klaonica je najveća u regionu, a neizostavno je spomenuti i vlastitu inkubatorsku stanicu koja proizvodi 22 miliona jednodnevnih pilića godišnje.

Sestrinska kompanija Euro Meat d.o.o. je jedan od lidera u proizvodnji i distribuciji crvenog mesa, dok je Agromix d.o.o. lider u proizvodnji stočne hrane sa kapacitetom 300 tona dnevno.

Izuzetni napori se ulažu kada je u pitanju očuvanje životne okoline, stoga posjedujemo prečistač otpadnih voda i najveću solarnu elektranu za vlastite potrebe.

Gradeći partnerstva sa drugim privrednicima, akademskom zajednicom i brinući se o društvu Mesna industrija MADI predstavlja nešto puno više od proizvodnje mesa, stoga je danas regionalni lider u prehambenoj industriji te doprinosi stvaranju boljeg okruženja za nove generacije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.