Promjena plana za doček Nove godine u Sarajevu, otkriveni su detalji: Evo ko će nastupiti umjesto benda Letu štuke

Na današnjoj press konferenciji predstavljen je plan dočeka Nove godine u Sarajevu zajedno s glavnim zvijezdama večeri Draženom Žerićem Žerom, Zenitom Đozićem te Davorom Sučićem Sulom, a otkriveno je i da će umjesto Letu štuka publiku zabavljati Lela i Laka. Program nazvan “Sarajevska priča” obećava pravi spektakl svim građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine, a najavljuje nastupe Crvene jabuke, Zabranjenog pušenja, Bombaj štampe i Lele i Lake.

Prema prvobitnom planu na sceni su se trebali naći i Letu štuke, ali ih je zamijenio dvojac Lela i Laka.

Davor Sučić Sula, frontmen Zabranjenog pušenja, na konferenciji je kazao kako imaju posebnu odgovornost.

“Mogu samo da kažem da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe. Šalim se, znam da smo, kako bih rekao, proroci u svom dvorištu – utoliko će zadatak biti teži.

Ovaj grad nas je na taj način sve i stvorio jer potcjenjivanje je majka uspjeha, ali tuđeg”, našalio se Sula – javlja Klix.ba.

Dodao je kako imaju poseban zadatak:

“Puno će nam biti teže nego eminentnijim umjetnicima iz regije, mi smo ljudi iz ovog grada i kompletna muzika i stvaralaštvo je bazirano na Sarajevu, njegovim ulicama, dvorištima.

To je jedan lijepi izazov i dat ćemo sve od sebe da vas ne razočaramo. Znamo da ste najkritičniji, prema nama, ljudima koji smo odavde”.

Napomenuo je da ih je takav stav upravo tjerao da naprave ono najbolje od sebe i od svojih karijera.

“Jedna lijepa priča sarajevska koju je možda trebalo i prije napraviti, mislim da će biti ljudima emotivno i za sjećanje i za pamćenje. Još uvijek su svi bendovi iz Sarajeva uspješni i u regiji i u svijetu”, kazao je Žera.

Najavio je nastup četiri sarajevska benda, našalivši se da i Laka koji je iz Goražda pripada tome: “Šta te briga i ti si iz Federacije”.

Laka se potom obratio kazavši da čim se spoji tunel Hranjen “i on je iz Sarajeva”.

“Čim mi je sestra javila da ste nas pozvali, renoviram wc pa mi je zafalilo para – taman ću sad uspjeti da pokrijem sve”, ispričao je Laka u svom stilu.

Nedžad Podžić – Poćko kao predstavnik Bombaj štampe poručio je da mu je drago što je tu i da se napokon udružuju te da se ovakva priča trebala desiti ranije.

Osim nastupa muzičara, planiran je i poseban audio-vizuelni program čiji scenario potpisuje Zenit Đozić.

Prethodno su gradski vijećnici tražili i da Grad podrži novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije s početkom u 19:30, koji će biti održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu, prema uzoru na svjetske i evropske filharmonije.

No, taj koncert će biti prenošen i ispred Vječne vatre do početka programa te na trgu Susan Sontag ispred NPS.

Gradonačelnica Karić je poručila da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček, ali i sve goste koji u ogromnom broju pristižu u naš grad.

“Naše Sarajevo će i ovog 31. decembra zaista biti jedinstvena novogodišnja lokacija. Sigurna sam da će prepoznatljivi sarajevski humor, jedinstveni program koji smo spremili i sjajna četiri benda, napraviti sjajnu atmosferu i iz našeg grada poslati jednu lijepu sliku i poruke ljubavi.

Sarajevo će opet, najviše zahvaljujući gostoljubljivošću njegovih građana i posebnom prazničnom duhu koji nudi i duši koju uvijek ima, biti jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinaciji u regiji.

Posebno me raduje godišnjica 40 godina olimpijade u Sarajevu i naša sarajevska priča, koja će pored svojevrsnog spektakla u Titovoj ulici 31.12., zapravo biti uvod u sve ono što spremamo povodom obilježavanja ovog jednog lijepog jubileja tako da sarajevska priča traje dugo.

Dragi građani, gosti i prijatelji grada dobro nam došli. Sarajevo Vas voli!”, istakla je gradonačelnica Benjamina Karić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.