Protesti u Sarajevu, poruke koje su građani poslali američkom predsjedniku Joe Bidenu: “Promjena je moguća samo ako dođete u BiH!”

Na protestima koji su organizovani kod Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, građani su sa sobom ponijeli i transparente kako bi uputili poruke američkom predsjedniku Joe Bidenu, ali i izaslaniku SAD-a za pitanje izbornih reformi u Bosni i Hercegovini Matthewu Palmeru.

Na velikom broju transparenata stoji jasna poruka Bidenu da bez njegove pomoći građanima u BiH ne može biti bolje. Na velikim formatima ištampane su zastave SAD-a i BiH preko kojih su ispisane poruke.

“Predsjedniče, Bidene, dođite u posjetu Sarajevu, samo tako je moguća promjena”, napisano je to na engleskom.

Među porukama Bidenu, našli su se natpisi: “Ne dozvolite da nam djeca odlaze” i “Zaustavite i kaznite antidržavno djelovanje”.

Građani su spojili i zastave BiH i SAD-a preko kojih su ispisali “Friends” što u prijevodu sa engleskog znači “prijatelji”.

Inače, građani su u svojim zahtjevima istaknuli kako očekuju da Biden pomogne u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Traže od njega da pošalje stručnjake koji će od institucija tražiti zaštitu prava građana umjesto onih koje šalju, a koji, kako su kazali, trguju s političkim liderima.

Osim poruka Bidenu, neki od transparenata su upućeni i Matthewu Palmeru. Međutim, građani od njega ne traže pomoć nego ga kritikuju.

Ističu kako “Dok se u jednom entitetu ruši ustavni poredak, Palmer pravi još jedan entitet u FBiH”, te mu poručuju: “Palmeru, hvala što nas predaješ Rusima” – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.