Prve pahulje su tu: Snijeg u BiH, meteorolog Nedim Sladić ipak ima dobre vijesti, pogledajte snimak

U Bosni i Hercegovini je najavljeno da će tokom vikenda padati kiša, ali i snijeg na planinama. To se i dogodilo, a prve pahulje nakon vrelog ljeta pale su na Vlašiću.

Snijeg je zabilježen kamerama sa jednog od ugostiteljskih objekata na Babanovcu.

Bijelina je prekrila neke dijelove planine, međutim njeni poznavaoci ističu da to i nije preveliko iznenađenje u ovo doba godine.

Uobičajeno je da padne na Galici, no nešto manje obično te svakako oduševljavajuće za posjetioce, je to što je pao u turističkom dijelu Vlašića, na Babanovcu.

Tokom većine dana u BiH je padala kiša, ali i snijeg na vrhovima sa nižom temperaturom zraka u odnosu na prethodne dane koji su bili relativno prohladni.

Sutra se očekuje da će vrijeme biti slično kao i danas, uz blago razvedravanje tokom večeri.

U prethodnim danima, prve pahulje su pale i u Sloveniji i Hrvatskoj. Prvo na slovenskom vrhu Kredarica koje je poznato kao najsnježnija tačka u zemlji, a zatim se zabijelilo i na Zavižanu na Velebitu u Hrvatskoj – javlja Klix.

Podsjetimo, meterolog Nedim Sladić prognozirao je snježne padavine ovog vikenda. Snijeg je danas pao i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić kaže da je na Bjelašnici u narednim satima moguć snijeg, ali da je rano da padne u glavnom gradu.

“Sutra nakon maglovitog jutra slijedi divan i sunčan dan za šetnju,” rekao je Sladić za N1. Pozvao je građane da prate zvanične informacije FHMZ.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.