Prve riječi Željke Cvijanović nakon što je saznala da joj je Velika Britanija uvela sankcije: Nemam nikakvu imovinu i račune tamo…

Predsjednica RS Željka Cvijanović (SNSD) tvrdi da su britanske sankcije “politička poruka” RS i da njoj lično neće naštetiti.

Obraćajući se na današnjoj sjednici NSRS poručila joj je da joj je samo važno šta misle građani ovog entiteta.

“To (sankcije, op.a.) je providan način da se nađe obrazloženje za ulogu visokog predstavnika i njihovo nastojanje da se ne pridržavamo Ustava.

Na to nisam spremna i štiti ću ustavnu poziciju RS. Važnije mi šta misli neko u RS, nego neko drugi”, kazala je.

Cvijanović uvjerava da joj danas izrečene sankcije neće naštetiti.

“Nisam oštećena, jer nemam nikakvu imovinu i račune u Velikoj Britaniji. Ovo je politička poruka koja je preko mene upućena Republici Srpskoj”, zaključila je entitetska predsjednica.

Predsjednik njene stranke i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je prije nje također komentarisao sankcije, jer je i on sankcionisan. Vidno nervozan je izjavio da ni on u Velikoj Britaniji nema imovinu te da u ovoj državi nije bio u posljednjih 10 godina.

Podsjećamo, Velika Britanija je kao razloga za sankcije istakla pokušaj potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, te veličanje ratnih zločinaca.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.